RAPID TEST

 

Μετά από συνεννόηση του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου με το Υπουργείο Υγείας, δίνεται η δυνατότητα στα μέλη του Συλλόγου μας που το επιθυμούν, να υποβληθούν δωρεάν σε εξέταση με την μέθοδο γρήγορης ανίχνευσης αντιγόνου SARS-CoV-2  (antigen rapid test).

Έχουμε μεριμνήσει για τους συναδέλφους οι οποίοι δεν καλύπτονται και δεν εξυπηρετούνται από τα νοσηλευτήρια που εργάζονται ή με τα οποία συνεργάζονται.

Όσοι λοιπόν δεν καλύπτεστε και ενδιαφέρεστε να υποβληθείτε στην πιο πάνω εξέταση σας παρακαλούμε όπως το δηλώσετε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020 καταγράφοντας το όνομα και την επαρχία σας.

 

Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος

23 Νοεμβρίου 2020 

Print Friendly, PDF & Email

RareEconnect logo big

Η πλατφόρμα RARE-e-CONNECT, η οποία συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και την Κυπριακή Δημοκρατία μέσω του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας, αποτελεί ένα καινοτόμο έργο που έχει ως στόχο να προωθήσει συνεργασίες μεταξύ Επαγγελματιών Υγείας εντός της Κύπρου, με την Ευρώπη και άλλες χώρες του εξωτερικού, στηρίζοντας την επικοινωνία, τη διάχυση της γνώσης και την ανταλλαγή εμπειρογνωμοσύνης για εθνική πρόοδο στον τομέα των Σπάνιων Νοσημάτων.

 

Συγκεκριμένα, η πλατφόρμα προσφέρει:

 

1. Ευρετήριο κέντρων με αναγνωρισμένη εξειδίκευση σε 24 ομάδες παθήσεων με χαμηλή συχνότητα εμφάνισης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

  • Αυτό εντάσσεται επίσης στους τομείς συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και της Παγκύπριας Συμμαχίας Σπάνιων Παθήσεων. Περιλαμβάνει κέντρα με ευρωπαϊκές και διεθνείς πιστοποιήσεις (π.χ. Ευρωπαϊκά Δίκτυα Αναφοράς), Εθνικά Κέντρα Αναφοράς και Αριστείας (με την ολοκλήρωση της διαδικασίας πιστοποίησης από το Υπουργείο Υγείας), κέντρα με τα οποία η Κύπρος διατηρεί συνεργασίες. Τα κέντρα που περιλαμβάνονται στο ευρετήριο συνοδεύονται όπου ήταν δυνατόν από αξιολογήσεις Κύπριων ασθενών σχετικά με την ποιότητα φροντίδας που έλαβαν. Το ευρετήριο θα ενημερώνεται συνεχώς ανάλογα με τις προόδους που θα προκύπτουν όσον αφορά τη σύναψη διακρατικών συμφωνιών, διαπιστεύσεις κέντρων κλπ.

2. Δικτύωση Επαγγελματιών Υγείας

  • Εικονικές κοινότητες ανά ομάδα παθήσεων για επικοινωνία και ανταλλαγή αρχείων μεταξύ της ευρύτερης κοινότητας των Επαγγελματιών Υγείας σε οποιοδήποτε χρόνο και από οποιαδήποτε τοποθεσία.
  • Δυνατότητα δημιουργίας πολυθεματικών ιατρικών ομάδων ή ομάδων ειδικού ενδιαφέροντος για τηλεδιασκέψεις και ανταλλαγή γραπτών πληροφοριών και αρχείων με συναδέλφους της ίδιας ή άλλων ειδικοτήτων στην Κύπρο και το εξωτερικό για τη διαχείριση περιστατικών και άλλων θεμάτων. Ημερολόγιο συναντήσεων και αρχειοθέτηση των πληροφοριών που ανταλλάσσονται για σκοπούς συντονισμού και οργάνωσης του κάθε Επαγγελματία Υγείας.

3. Τηλεκπαίδευση

  • Διαδικτυακά σεμινάρια σε θέματα κλινικού και άλλου ενδιαφέροντος.
  • Αυτοματοποιημένη ενημέρωση σχετικά με νέες δημοσιεύσεις που αφορούν τον τομέα των σπάνιων νοσημάτων από κύριες ιατρικές βάσεις.
  • Χρήσιμες πηγές για Επαγγελματίες Υγείας

 

Ο ΠΙΣ στηρίζει το έργο αυτό για τη δυνατότητα που παρέχει για δικτύωση και συνεργασία μεταξύ των μελών του στα κέντρα υγείας όλων των επαρχιών της Κύπρου, με συναδέλφους στην Ευρώπη με εξειδίκευση σε σπάνιες ομάδες νοσημάτων. Έχουμε δει και συνεχίζουμε να βλέπουμε πώς η πανδημία του COVID-19 έχει επιβάλει την ανάγκη για ηλεκτρονική δικτύωση και ανταλλαγή μεταξύ επαγγελματιών υγείας, για τη διάχυση της γνώσης και την καλύτερη διαχείριση ασθενών εν μέσω της πανδημίας.

Μέσα από την προτεινόμενη δικτύωση διευκολύνεται η διαδρομή των ασθενών στην κατάλληλη εμπειρογνωμοσύνη για τη διαχείριση της περίπτωσής τους ενώ μέσα από την επικοινωνία και ανταλλαγή πληροφοριών δίνεται η δυνατότητα για την ανάπτυξη εμπειρογνωμοσύνης σε τομείς όπου υπάρχει ανάγκη.

Εκτιμούμε ιδιαίτερα τη δυνατότητα που παρέχει η πλατφόρμα RARE-e-CONNECT.eu για συνεχή εκπαίδευση στα Σπάνια Νοσήματα και δηλώνουμε ότι θα συνεργαστούμε με την ομάδα υλοποίησης του έργου για τη διοργάνωση διαδικτυακών σεμιναρίων στη βάση των αναγκών των μελών μας.

Σας ενθαρρύνουμε να κάνετε εγγραφή στο RARE-e-CONNECT.eu και να δημιουργήσετε το επαγγελματικό σας προφίλ έτσι ώστε να διευκολύνεται η αναγνώριση της εξειδίκευσής σας από συναδέλφους και αργότερα η επικοινωνία μεταξύ συναδέλφων.

 

H πλατφόρμα είναι διαθέσιμη στα Ελληνικά και στα Αγγλικά.

Περισσότερα στο https://rare-e-connect.eu/el/ 

 

Μας αφορά όλους αφού όλοι μας ως επαγγελματίες υγείας καλούμαστε να διαγνώσουμε και να διαχειριστούμε κατάλληλα σπάνιες νόσους

και γι’ αυτό χρειαζόμαστε μια αξιόπιστη ηλεκτρονική υποδομή που να διευκολύνει την επικοινωνία και την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ

μας  και με συναδέλφους στην Ευρώπη και παγκόσμια.

 

Πλατφόρμα RARE-e-CONNECT: https://rare-e-connect.eu/el/

Μέσα κοινωνικής Δικτύωσης:

Facebook https://www.facebook.com/RAREeCONNECT

Twitter https://twitter.com/RAREeCONNECT

Linkedin https://www.linkedin.com/company/rare-e-connect

YouTube https://www.youtube.com/channel/UCr0v0gNkK2U8gbHKSI2hUOg?view_as=subscriber

 

 

Print Friendly, PDF & Email

εταιρεία γενικής ιατρικης

H Εταιρεία Γενικής Ιατρικής Κύπρου (Ε.Γ.Ι.Κ) ανακοινώνει τη σύνθεση του νέου ΔΣ της εταιρείας:

Πρόεδρος: Μπαγουρδής Αναστάσιος

Αντιπρόεδρος: Νικολάου Χαράλαμπος

Γραμματέας: Καραθάνος Βασίλειος

Γραμματέας β' : Παντελιδάκης Ηρακλής

Ταμίας: Μοστράτος Ζέππος

Μέλη: Καραμπίλα Μαρία, Καζάκος Στυλιανός, Αθανασίου Γεώργιος

19 Νοεμβρίου 2020

Print Friendly, PDF & Email

antibiotics

Η Εθνική Επιτροπή Αντιβιοτικών με ευκαιρία την Ευρωπαϊκή Ημέρα Επαγρύπνησης για τα Αντιβιοτικά απευθύνεται προς τους επαγγελματίες υγείας, ζητώντας την στήριξη τους στην καταπολέμηση της ανησυχητικά αυξανόμενης μικροβιακής αντοχής στην χώρα μας.

Πιο κάτω επισυνάπτονται μήνυμα από την Εθνική Επιτροπή Αντιβιοτικών, κουίζ αυτοαξιολόγησης γνώσεων σε σχέση με την μικροβιακή αντοχή, ενημερωτικό έντυπο για τους ασθενείς με θέμα την υπεύθυνη χρήση αντιβιοτικών καθώς και λίστα ελέγχου (checklist) για την συνταγογράφηση αντιβιοτικών στη δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας.

pdfΕΠΙΣΤΟΛΗ_ΠΡΟΣ_ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ_ΥΓΕΙΑΣ.pdf

pdfANTIBIOTIC_QUIZ.pdf

pdfANTIBIOTICS_CHECKLIST.pdf

pdfΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ_ΕΝΤΥΠΟ_-_ΥΠΕΥΘΥΝΗ_ΧΡΗΣΗ_ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΩΝ.pdf

 

Print Friendly, PDF & Email

 

epochiki gripi

Εκ μέρους της Πνευμονολογικής Εταιρείας Κύπρου θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας ότι ως ιδιώτες πνευμονολόγοι εντός και εκτός ΓΕΣΥ δηλώνουμε την ετοιμότητά μας να ανταποκριθούμε και να καλύψουμε οποιεσδήποτε ανάγκες υπάρχουν στα δημόσια νοσηλευτήρια.

Κάτι που έχουμε πράξει ξανά, στην πρώτη φάση της πανδημίας, έτσι και τώρα με υψηλό αίσθημα ευθύνης δηλώνουμε έτοιμοι να ανταποκριθούμε για ακόμη μια φορά.

Πάνω και πρώτα από όλα είναι το καθήκον και η ιερή αποστολή να είμαστε παρόντες και να προσφερουμε στους ασθενείς που έχουν ανάγκη τη βοήθειά μας.

H Πνευμονολογική Εταιρεία Κύπρου και ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος έχουν διαμορφώσει έναν επιτελικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση του Covid-19, για τη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια περίθαλψη εκεί και όπου ενδείκνυται.

Ως εκ τούτου η Πνευμονολογική Εταιρεία Κύπρου βρίσκεται σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση του Υπουργείου Υγείας, για τον όσο καλύτερο δυνατό συντονισμό με στόχο της διασφάλιση της υγείας των συμπολιτών μας.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό η κοινωνία των πολιτών να πειθαρχήσει στα μέτρα με τρόπο που θα ενισχυθεί η προσπάθεια μας, να διαφυλάξουμε όλοι μαζί τη δημόσια υγεία.

Προεδρος ΠΕΚ

Dr.Michael Rovanias

13 Νοεμβρίου 2020

Print Friendly, PDF & Email

SYNEDRIO KARDIOL

 

Η Καρδιολογική Εταιρεία Κύπρου σε συνεργασία με την αντίστοιχη επιστημονική εταιρεία του Ισραήλ και το «The Israel Working Group on Heart Failure» ανακοινώνουν τη διοργάνωση του διαδικτυακού Συνεδρίου με τίτλο «Cyprus-Israel Conference of Advances in Heart Failure & 27th International Conference 'Cardiology Today'».

Το συνέδριο βρίσκεται υπό την αιγίδα του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου και της Ένωσης Καρδιακής Ανεπάρκειας (HFA) της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας.

Θα πραγματοποιηθεί σε τρία μέρη στις 3 -10 και 17 Δεκεμβρίου 2020.

Περισσότερες λεπτομέρειες:

pdfΠΡΩΤΗ_ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.pdf

Print Friendly, PDF & Email

emvolio

Επισυνάπτουμε πιο κάτω Δελτίο Τύπου εκ μέρους του ΔΣ της Παιδιατρικής Εταιρείας Κύπρου, ως απάντηση στην σχετική τοποθέτηση του Υπουργείου Υγείας στις 27.10.2020.

pdfΔΕΛΤΙΟ_ΤΥΠΟΥ_ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ_ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ_ΚΥΠΡΟΥ.pdf

29 Οκτωβρίου 2020

Print Friendly, PDF & Email

logo 1

 

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Παιδιατρικής Εταιρείας Κύπρου, το οποίο συγκροτήθηκε σε σώμα στις 22/10/2020, αμέσως μετά τη διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη εκπροσώπων της Τοπικής Επιτροπής ΠΕΚ Λευκωσίας-Κερύνειας, και των εκλογών που διεξήχθησαν στις υπόλοιπες επαρχίες το προηγούμενο διάστημα.

Το νέο ΔΣ της ΠΕΚ για την περίοδο 2020-2023 απαρτίζουν οι:

Μιχάλης Αναστασιάδης, Πρόεδρος

Αργύρης Αργυρίου, Αντιπρόεδρος

Σκεύη Στυλιανού Ρήγα, Γραμματέας

Ελεάνα Ξάνθου-Ελευθερίου, Ταμίας

Έλενα Χριστοφόρου-Πέτσα, Μέλος

Μαρία Πέτρου, Μέλος

Μάκης Σολωμού, Μέλος

Χρυσόστομος Κουάλης, Μέλος

Γιώργος Σπύρου, Μέλος

Γιώργος Κασής, Μέλος

Μόνικα Μιχαηλίδου, Μέλος

Νίκος Κονναρής, Μέλος

Χρίστος Κιτάζος, Μέλος

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ της ΠΕΚ ευχαριστούν θερμά όλα τα μέλη της Εταιρείας μας που συμμετείχαν στις εκλογικές διαδικασίες και τους τίμησαν με τη ψήφο τους ως εκπροσώπους στο νέο ΔΣ. Στην χθεσινή του συνεδρία σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο δεσμεύτηκε όπως με ενότητα και ομοψυχία εγκύψει με αφοσίωση σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την Παιδιατρική Οικογένεια, με βασικό γνώμονα την προάσπιση της υγείας των παιδιών μας.

Εκ του ΔΣ της ΠΕΚ

Print Friendly, PDF & Email