Το κοινωνικό μήνυμα του ΠΙΣ για την προσφορά των Ιατρών της Κύπρου στη διαχείριση της πανδημίας Covid-19

original 1

 

Στο κατώφλι της Νέας Χρονιάς, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την τεράστια προσφορά των ιατρών της Κύπρου σε μια από τις χειρότερες υγειονομικές κρίσεις των τελευταίων δεκαετιών.

Ιδιαίτερα τούτες τις ώρες, κατά τις οποίες η πανδημία Covid-19 παρουσιάζει ανησυχητική έξαρση, εξαπλώνεται ραγδαία, φέρνει στα όρια τους τα συστήματα υγείας και δοκιμάζει σκληρά τις αντοχές των επαγγελματιών υγείας ευρύτερα.

Τα εμβόλια, ως μια από τις νίκες της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας, μας δίνουν ελπίδα.

Ως Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος ενθαρρύνουμε το κοινό να αγκαλιάσει αυτό το ισχυρό επιστημονικό όπλο που έχουμε πλέον στα χέρια μας, συνδυαστικά με τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας και άλλες ιατροφαρμακευτικές θεραπείες, για να μπορέσουμε μαζί να καταπολεμήσουμε την πανδημία και όσο το δυνατό πιο σύντομα να επιστρέψουμε στην κανονικότητα της καθημερινότητας μας.

Τονίζουμε ότι η ανταπόκριση του κοινού στους εμβολιασμούς θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την επίτευξη αυτού του στόχου.

Οι ιατροί από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία και ειδικότερα κατά την παρούσα φάση που διανύουμε είναι στην πρώτη γραμμή, προασπιζόμενοι την ανθρώπινη ζωή.

Μάχη κατά της πανδημίας χωρίς υγιείς ιατρούς, δεν νοείται. Είναι για αυτό ακριβώς το λόγο που ως ΠΙΣ έχουμε απαιτήσει από το Υπουργείο Υγείας, όπως οι εμβολιασμοί των ιατρών αποτελέσουν άμεση προτεραιότητα. Δεν μπορούμε να είμαστε χρήσιμοι, εάν δεν είμαστε υγιείς.

Και το ίδιο ισχύει για όλους. Διότι η διαχείριση της πανδημίας Covid-19, δεν είναι μόνο κλινική ή υγειονομική αλλά αγγίζει το κοινωνικό και το ατομικό επίπεδο.

Προσωπικά ο καθένας και η κάθε μία από εσάς μπορείτε να βοηθήσετε και να συμβάλετε στον περιορισμό της περαιτέρω διασποράς του Sars-Cov-2 τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα ατομικής

προστασίας και ακολουθώντας με πειθαρχία τα μέτρα της Πολιτείας. Έτσι προστατεύετε τον εαυτό σας και τους γύρω σας από τη μετάδοση του ιού.

Ο καθένας και η καθεμία από εσάς μπορείτε να μιλήσετε στους νέους μας για την ανάγκη επίδειξης υπεύθυνης στάσης, προφυλάσσοντας με την ενδεικνυόμενη συμπεριφορά ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους μας και τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Η τήρηση των μέτρων δεν πρέπει να γίνεται από φόβο, αλλά από ευθύνη έναντι της ανθρώπινης ζωής.

Ως Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος ευχόμαστε καλή δύναμη στην ιατρική κοινότητα της Κύπρου που σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος της διαχείρισης της πανδημίας και είναι δίπλα στον κάθε συμπολίτη μας που παλεύει με τον ιό.

Ευχόμαστε επίσης κουράγιο σε όλους τους συμπολίτες μας που βιώνουν τις συνέπειες των αναγκαίων αλλά σκληρών περιοριστικών μέτρων και να ξέρουν ότι με υπομονή και πειθαρχία, μπορούμε να πάρουμε πίσω τις ζωές μας.

Καλή Χρονιά για όλους και ευχόμαστε το 2021 να φέρει την αποκατάσταση της κανονικότητας και υγεία σε όλους.

 

O ΠΙΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΝΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ, ΑΣΦΑΛΕΣ ΚΑΙ ΥΓΙΕΣ ΝΕΟ ΕΤΟΣ 2021 

Διαβάστηκε 321 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2020 14:35
Print Friendly, PDF & Email

Πολυμέσα