ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

Χαιρετισμός Δρ Μάριου Καραϊσκάκη, Προέδρου Ιατρικού Συλλόγου Λεμεσού

Dr Karaiskakis Marios

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λεμεσού υπήρχε πολύ πριν από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και μέσα από την πάροδο των χρόνων διαδραμάτισε και συνεχίζει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο τόσο στα Ιατρικά δρώμενα της πόλης του όσο και της Κύπρου γενικότερα μέσα από την εκπροσώπηση του στον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο. Ταυτόχρονα έχει να επιδείξει σημαντικό έργο και προσφορά στον πολιτιστικό, κοινωνικό και επιστημονικό τομέα διοργανώνοντας διάφορες εκδηλώσεις, ημερίδες, διαλέξεις και συνέδρια.

Ειδικά το Διήμερο ιατρικό συνέδριο του Ιατρικού Συλλόγου Λεμεσού, το οποίο διοργανώνεται τα τελευταία 38 χρόνια, αποτελεί τον παλαιότερο καθιερωμένο θεσμό στο νησί μας και σημειώνει τεράστια επιτυχία δίνοντας βήμα σε ιατρούς από όλη την Κύπρο, την Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αμερική, το Ισραήλ και την Γερμανία.

Στα πλαίσια του Συνεδρίου βραβεύεται από το 1979 η καλύτερη ερευνητική εργασία που γίνεται από Κύπριους ιατρούς βασισμένη σε Κυπριακά δεδομένα, ενώ ταυτόχρονα τιμά ιατρούς που για σειρά ετών προσέφεραν τόσο στο Σύλλογο όσο και στη πόλη της Λεμεσού και ανακηρύττει επίτιμα μέλη του Κύπριους ιατρούς που διακρίθηκαν και τίμησαν την πόλη και γενικά την Κύπρο στο εξωτερικό.

Με τη συνεργασία του Ιατρικού Συλλόγου Λεμεσού διοργανώνονται και άλλα σημαντικά συνέδρια, διαλέξεις και επιστημονικές ημερίδες.

Τον Μάιο 1988 στα πλαίσια του 10ου διήμερου ιατρικού συνεδρίου έγιναν τα εγκαίνια του ιδιόκτητου οικήματος του και της βιβλιοθήκης, η οποία είναι συνδεδεμένη ηλεκτρονικά με το Υπουργείο Υγείας με το πρόγραμμα Proquest με δυνατότητα να έχουν όλοι οι ιατροί στη διάθεση τους άρθρα από τουλάχιστο 300 επιστημονικά περιοδικά. Είναι επίσης εμπλουτισμένο με μεγάλο αριθμό βιβλίων τα οποία αποτελούν μέχρι και σήμερα πολύτιμο εργαλείο για μελέτη και έρευνα.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λεμεσού έχει εδώ και πάρα πολλά χρόνια καθιερώσει για τη δεύτερη Τετάρτη κάθε μήνα τη διοργάνωση επιστημονικών συγκεντρώσεων στο οίκημα του όπου οι ιατροί συζητούν τρέχοντα θέματα της ιατρικής, παρουσιάζοντας διάφορα περιστατικά τα οποία έχουν ιδιαίτερη σημασία είτε από τον κρατικό είτε από τον ιδιωτικό τομέα. Για τη συμμετοχή στις εν λόγω συγκεντρώσεις χορηγούνται μονάδες συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης.

Καμάρι για τον ΙΣΛ αποτελεί και το Ιατρικό Μουσείο Κύπρου, το οποίο δημιουργήθηκε μετά από αρκετά χρόνια σκληρής δουλειάς. Βρίσκεται στο Δήμο Πολεμιδιών και άνοιξε τις πύλες του το 2012. Τα εκθέματα του, που ξεπερνούν τα 250 περίπου, είναι χωρισμένα στις ανάλογες ειδικότητες και πλοηγούν τον επισκέπτη στην άσκηση της ιατρικής των προηγούμενων δεκαετιών μέχρι και σήμερα. Τα διάφορα εκθέματα προβάλλονται σαν «ζωντανές» εικόνες άσκησης της Ιατρικής ενώ στις οθόνες αφής ο επισκέπτης μπορεί να πάρει όλες τις πληροφορίες για τους 33 δωρητές των εκθεμάτων, το πλούσιο φωτογραφικό υλικό και την ταινιοθήκη. Δέχεται επισκέπτες 3 φορές την εβδομάδα κατά τις οποίες ο υπεύθυνος Λειτουργός παρέχει τις απαραίτητες πληροφορίες.

 

Δρ Μάριος Καραϊσκάκης

Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Λεμεσού

Αντιπρόεδρος Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου

 

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ 2018-2021

Δρ. Μάριος Καραϊσκάκης   - Πρόεδρος

Δρ. Ιωάννου Ανδρέας        - Αντιπρόεδρος και Υπεύθυνος Συμβάσεων

Δρ. Ιωάννου Σάββας         - Γραμματέας

Δρ. Γιώργος Γεωργίου       - Ταμίας

Δρ. Μάριος Λιασίδης         - Υπεύθυνος Επιστημονικών εκδηλώσεων

Δρ. Αντωνίου Κώστας        - Υπεύθυνος Βιβλιοθήκης και Ιατρικού Μουσείου

Δρ. Ριάνα Γαληνού             - Μέλος

Εκπρόσωποι ΠΙΣ:

Δρ. Αγαθοκλέους Κυριάκος

Δρ. Ευριπίδου Πολύκαρπος

Δρ. Ιωάννου Ανδρέας

Δρ. Λεμέσιος Μαρίνος

Διαβάστηκε 14061 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2020 11:04
Print Friendly, PDF & Email

Πολυμέσα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ