ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ

embolio

Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος και η Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου καταδικάζουν απερίφραστα τη διάδοση της ψευδούς και εντελώς ανυπόστατης είδησης περί δήθεν θανάτου 12χρονου παιδιού μετά από εμβολιασμό.

Τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες συνιστούν πράξεις μέγιστης ανευθυνότητας, διασπείρουν τον πανικό και θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία την ώρα που η χώρα προσπαθεί να αντιμετωπίσει το νέο κύμα και να εξέλθει της πανδημίας.

Δυστυχώς ασυνείδητοι εκμεταλλεύονται με τον χειρότερο τρόπο την ψυχολογική φόρτιση των πολιτών για να διακινούν ψευδείς πληροφορίες και να αποπροσανατολίζουν από την πραγματική κατάσταση που βιώνουμε με την πρωτόγνωρη αυτή υγειονομική κρίση.

Ο ΠΙΣ και η ΠΕΚ έχουν ήδη προβεί σε σχετική καταγγελία στην Αστυνομία και βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τις διωκτικές αρχές. Ταυτόχρονα εφιστούν την προσοχή του κοινού σε σχέση με τα όσα διακινούνται στο διαδίκτυο και ιδιαίτερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προτρέποντας τους πολίτες να επιλέγουν πληροφόρηση μόνο από αξιόπιστες, επίσημες και έγκυρες πηγές.

19 Αυγούστου 2021 

 

Διαβάστηκε 279 φορές
Print Friendly, PDF & Email

Πολυμέσα