Σύσταση ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ για εμβολιασμό των εγκύων κατά του COVID-19

vaccin covid 19

 

Η Παγκύπρια Μαιευτική και Γυναικολογική Εταιρεία (ΠΜΓΕ) παρακολουθεί τις εξελίξεις και τα νέα δεδομένα με την COVID-19 στην Εγκυμοσύνη και Yποβοηθούμενη Αναπαραγωγή και ακολουθεί τις κατευθυντήριες γραμμές αναγνωρισμένων διεθνώς, επιστημονικών οργανισμών Μαιευτήρων και Γυναικολόγων.

Η ΠΜΓΕ συστήνει σε όλες τις έγκυες και όσες προσπαθούν να μείνουν έγκυες να εμβολιαστούν κατά της COVID-19. Το εμβόλιο είναι ασφαλές. Υπάρχει μία πολύ σπανία επιπλοκή, σε μία εμβολιασμένη ανά 250 χιλιάδες, αυτή της θρόμβωσης και θρομβοπενίας.

Το εμβόλιο κατά του COVID-19 συστήνεται στις θηλάζουσες μητέρες και σε όσες θα χρειαστούν ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή. Το εμβόλιο δεν επηρεάζει την γονιμότητα της γυναίκας και συστήνεται στις έγκυες, μετά το πρώτο τρίμηνο και σε όσες θα χρειασθούν μεθόδους ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Για τα εμβόλια της Pfizer-Biontech και Μoderna διαθέτουμε την περισσότερη εμπειρία σε σχέση με τις έγκυες. Ενενήντα (90) χιλιάδες γυναίκες στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής που εμβολιάστηκαν με τα εμβόλια της Pfizer-Biontech και Moderna δεν είχαν καμία σοβαρή επιπλοκή σε αυτές και στα αγέννητα μωρά τους.

Με τα σημερινά δεδομένα συστήνονται κατά προτίμηση τα εμβόλια Pfizer Biotech και Moderna για τις έγκυες και άτομα κάτω των 30 χρονών.

Η ΠΜΓΕ δηλώνει ότι δεν έχει καμία σύγκρουση συμφερόντων.

12 Αυγούστου 2021 

 

 

Διαβάστηκε 836 φορές
Print Friendly, PDF & Email

Πολυμέσα