ΠΙΣ: Καταδικάζουμε τις απειλές εναντίον γιατρών και εκφράζουμε αμέριστη συμπαράσταση στα μέλη μας

doctor

 

Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος καταδικάζει με τον πλέον έντονο τρόπο τις απειλές που δέχθηκε κατά της ζωής του ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου, Δρ Αβραάμ Ηλία και εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του στον συνάδελφο όπως και σε όλους τους συναδέλφους που γίνονται δέκτες απειλητικών ή υβριστικών μηνυμάτων.

Είναι απαράδεκτο γιατροί να δέχονται τέτοιου είδους απειλές επειδή υπηρετούν την πολιτεία και την επιστήμη τους στη βάση τεκμηριωμένων δεδομένων και συμβάλλουν στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και στη θωράκιση της υγείας των πολιτών, ενηλίκων και παιδιών.

Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος εκφράζει τη μεγάλη του ανησυχία και καταγγέλλει δημόσια την στοχοποίηση επιστημόνων, τις απειλές αλλά και επιθετικές συμπεριφορές που δέχονται κατά καιρούς μέλη μας.

Αυτή η στοχοποίηση και η δράση όσων αμφισβητούν την επιστημονική γνώση με κάθε ευκαιρία, αποτελούν μία θλιβερή μειοψηφία ατόμων που δείχνουν μία αντικοινωνική στάση γύρω από τα όσα βιώνουμε μετά το ξέσπασμα της πανδημίας Covid-19.

Οι ακραίες αντιδράσεις που φθάνουν ακόμη και στο σημείο να απειλούν μία ανθρώπινη ζωή, δεν είναι ανεκτές.

Για ακόμη μία φορά ο ΠΙΣ τονίζει ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει την όποια ασέβεια προς την επιστημονική αξιοπρέπεια των γιατρών, η οποία κατατίθεται εμπράκτως και επί καθημερινής βάσεως στα ιατρεία μας, στις κλινικές και στα νοσηλευτήρια, τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα.

9 Σεπτεμβρίου 2021

Διαβάστηκε 546 φορές
Print Friendly, PDF & Email

Πολυμέσα