24/02/2015 Απάντηση στην Ανακοίνωση της ΕΝΙΚ ημερομηνίας 21 Φεβρουαρίου 2015

Είχαμε επιλέξει, ως ηγεσία του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), που εκπροσωπεί το σύνολο του ιατρικού κόσμου, να κρατήσουμε ήπιους και πολιτισμένους τόνους  έναντι όλων των τοποθετήσεων, αλλά δυστυχώς και προκλήσεων, που δεχτήκαμε τον  τελευταίο καιρό και κυρίως κατά την περίοδο της διεξαγωγής των εκλογών των τοπικών  Ιατρικών Συλλόγων. Παρά το αναντίρρητο αυτό γεγονός, μετά λύπης μας διαπιστώνουμε ότι όχι για πρώτη φορά, η Ένωση Ιδιωτών Ιατρών Κύπρου (ΕΝΙΚ) επανέρχεται με προκλητική ανακοίνωση, μια εβδομάδα  πριν από την Τακτική Γενική Συνέλευση του ΠΙΣ.

Η ανακοίνωση περιέχει ατεκμηρίωτες κατηγορίες εναντίον της ηγεσίας του ΠΙΣ, γεγονός που μας υποχρεώνει να απαντήσουμε. Είναι πραγματικά με λύπη μας που σημειώνουμε ότι διακατέχεται από μια απαξιωτική, ανήθικη και απόλυτα αντισυναδελφική διάθεση, με στόχο φυσικά τη ψηφοθηρία εν όψει των επερχόμενων εκλογών.

Η ανακοίνωση της ΕΝΙΚ, όπως δυστυχώς και όλες οι προηγούμενες, είναι μηδενιστική σε ότι αφορά την ηγεσία του ΠΙΣ. Δεν έχουν εντοπίσει ποτέ έστω και ένα θετικό στοιχείο μέσα στα πλαίσια της όλης δουλειάς του Σ.Ι.Σ., για την οποία έχουν σπαταληθεί χιλιάδες ώρες εργασίας.

Θεωρούμε πέραν των άλλων, ως άκρως προκλητικό και απόλυτα υβριστικό τον ισχυρισμό της ΕΝΙΚ ότι η ηγεσία του ΠΙΣ εξυπηρετεί ιδιοτελή συμφέροντα. Προχωρούν ακόμα στον επαίσχυντο ισχυρισμό ότι δεν διαπραγματευτήκαμε σωστά και διεκδικητικά το ΓΕΣΥ, και ότι είμαστε παθητικοί αποδέκτες απαράδεκτων θέσεων για τους ιατρούς μας και συνεχίζουν κατηγορώντας μας για σχέσεις με τα κέντρα εξουσίας, τις οποίες δήθεν δεν θέλουμε να διαταράξουμε, αποκρύπτοντας ταυτόχρονα δικές τους πιθανές κομματικές σκοπιμότητες και διαπλοκές.

Τα πιο πάνω αποτελούν χείριστη ύβρη και υπέρτατη πρόκληση, ιδιαίτερα όταν   προέρχονται από συναδέλφους και φυσικά τα απορρίπτουμε με βδελυγμία και τα διαψεύδουμε με τον πιο απόλυτο τρόπο ως αναληθή και κακοήθη.

Είναι προφανές ότι οι συνάδελφοι της ΕΝΙΚ δεν ενδιαφέρονται για την αλήθεια. Αν ενδιαφερόντουσαν θα ανταποκρίνονταν στις πολλαπλές προσκλήσεις μας για διάλογο τους τελευταίους μήνες. Το μόνο που τους απασχολεί, είναι να στηρίξουν την εκ των προτέρων αποφασισμένη θέση τους εναντίον της ηγεσίας του ΠΙΣ.

 

Αναφέρει ακόμα η ανακοίνωση ότι “μόνο ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε”. Διερωτόμαστε αν τέτοιες τοποθετήσεις και συκοφαντίες εξυπηρετούν πραγματικά την ενότητα του ιατρικού κόσμου, ενότητα την οποία καταφέραμε να κρατήσουμε και να διαφυλάξουμε τόσα χρόνια. Αν οι συνάδελφοι της ΕΝΙΚ ενδιαφέρονταν πραγματικά για την ενότητα του ιατρικού κόσμου θα προσέρχονταν σε διάλογο τον οποίο η ηγεσία του ΠΙΣ επεδίωξε.

Αν πραγματικά, είναι με τέτοιες νοοτροπίες και πολιτικές που θέλει η ΕΝΙΚ να ηγηθεί του ιατρικού κόσμου, τότε λυπούμαστε ειλικρινά για το επίπεδό τους και τους παραδίδουμε στην κρίση των συναδέλφων. Θα πρέπει να γνωρίζει η ηγεσία της ΕΝΙΚ ότι ο ΠΙΣ δεν αποτελεί τον εκπρόσωπο μίας και μόνης επαγγελματικής ομάδας ιατρών, της οποίας τα συμφέροντα προωθεί, αλλά του συνόλου του ιατρικού κόσμου, του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, γεγονός που η σημερινή ηγεσία του ΠΙΣ όχι μόνο σεβάστηκε αλλά επάξια εκπροσώπησε. Όλα αυτά τα χρόνια λειτουργήσαμε στo πλαίσιo των  αποφάσεων και ψηφισμάτων των τακτικών και έκτακτων γενικών συνελεύσεών μας και πάντοτε με ενημέρωση και συνεννόηση με τις επιστημονικές μας εταιρίες, και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των ιατρών του δημόσιου τομέα.

Το Σ.Ι.Σ νοιώθει περήφανο γιατί όλες οι αποφάσεις μας, τόσο της πολιτικής, όσο και χειρισμών για το ΓεΣΥ, τις οποίες ακολουθήσαμε στις διαπραγματεύσεις μας με τον ΟΑΥ και με το Υπουργείο Υγείας, αποφασίζονταν μετά από δημοκρατικό διάλογο και στις περισσότερες περιπτώσεις ομόφωνα. Το Συμβούλιο Ιατρικού Σώματος  έπραξε το καθήκον του έναντι του συνόλου των συναδέλφων, ως όφειλε, αφιλοκερδώς, ανιδιοτελώς και με μοναδικό στόχο την εξυπηρέτηση των ιατρών, αλλά και των ασθενών μας.

Συνάδελφοι, στις εκλογές του ΠΙΣ, το ερχόμενο Σάββατο 28.02.2015, καλούμε τον καθένα από εσάς να ψηφίσει, ακολουθώντας τη συνείδησή του, εκτιμώντας το ήθος, την προσφορά και την ανιδιοτέλεια των υποψηφίων. 

Διαβάστηκε 503 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 13 Αυγούστου 2016 19:27
Print Friendly, PDF & Email

Πολυμέσα