27/02/2015 Ανακοίνωση ΠΙΣ

Είμαστε αναγκασμένοι να απαντήσουμε στην τελευταία επιστολή που κυκλοφόρησε από την Ένωση Ιδιωτών Ιατρών Κύπρου -  ΕΝΙΚ, χωρίς να επαναλαμβάνουμε αυτά που ήδη διατυπώσαμε  σε προηγούμενες τοποθετήσεις  μας και που παραμένουν για μας αναλλοίωτες θέσεις και σταθερή πολιτική.

Αντιλαμβανόμαστε ότι η ηγεσία της ΕΝΙΚ πιθανόν να αναμένει εκ μέρους μας μια έντονη απάντηση στις κατηγορίες που επαναλαμβάνει εναντίον της ηγεσίας του ΠΙΣ. Δεν θα ακολουθήσουμε την ίδια τακτική, με την οποία προφανώς είναι φανερό ότι θέλει να εξυπηρετήσει άλλους σκοπούς. Η ανακοίνωση της ηγεσίας της ΕΝΙΚ επιβεβαιώνει τη θέση μας ότι ακολούθησαν και συνεχίζουν να ακολουθούν μηδενιστική πολιτική έναντι της ηγεσίας του ΠΙΣ. 

Θα σταθούμε στο σημείο που μας αποκαλούν «ανώνυμους – anonymous» και μη δημοκράτες και θα αναφέρουμε τα ακόλουθα:

1. Είμαστε μέχρι την Τακτική Γενική Συνέλευση του ΠΙΣ η νόμιμα εκλεγμένη ηγεσία του και μέχρι εκείνη την μέρα και ώρα, θα συνεχίσουμε να εξυπηρετούμε με πάθος και ανιδιοτέλεια τα καλώς νοούμενα συμφέροντα των ιατρών και των πολιτών.

2. Όλες οι αποφάσεις  του Σ.Ι.Σ. είναι αποτέλεσμα δημοκρατικής συζήτησης και απόλυτου σεβασμού της πλειοψηφίας. Αυτό ισχύει και για την επιστολή μας που είναι αντικείμενο αυστηρής κριτικής της ΕΝΙΚ, κριτική που δεν μας ενοχλεί, μας ενοχλούν όμως τα ψεύδη και οι απαράδεκτοί χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιούνται. Για την υπό αναφορά επιστολή ενημερώνουμε ότι στάλθηκε σε όλα τα μέλη του Σ.Ι.Σ. και ζητήθηκε η άποψη και η γνώμη όλων των μελών πριν από την τελική σύνταξη και φυσικά την αποστολή της. (επισυνάπτεται σχετική ηλεκτρονική αλληλογραφία). Συνεπώς η ηγεσία της ΕΝΙΚ είτε παραπληροφορείται, είτε εσκεμμένα και μεθοδικά παραπληροφορεί τους υπόλοιπους συναδέλφους μας.

Αναφορικά με το τι έχουμε πράξει ως Σύλλογος για τη διασφάλιση των συμφερόντων των ιατρών του Δημοσίου, σας παραπέμπουμε στους καθημερινούς αγώνες που δίναμε ως ΠΙΣ σε συνεργασία και συνεννόηση με τις ηγεσίες των  συνδικαλιστικών οργανώσεων των συναδέλφων του δημόσιου τομέα. (Ενδεικτικά επισυνάπτεται σχετικό ρεπορτάζ από τον κυπριακό ηλεκτρονικό τύποψήφισμα αλληλεγγύης που διασφαλίσαμε από την CPMΕ, καθώς και την ιστοσελίδα του ΠΙΣ). Σας εισηγούμαστε να απευθυνθείτε στις ηγεσίες της ΠΑΣΥΚΙ και της κλαδικής της ΠΑΣΥΔΥ για να σας ενημερώσουν σχετικά και ενδελεχώς καθώς την τριετία που μας πέρασε μέλη των Δ.Σ τους συμμετείχαν στις συνεδρίες του Σ.Ι.Σ.

Αντιθέτως για το πως αντιμετώπιζε η ηγεσία της ΕΝΙΚ τους συναδέλφους του Δημόσιου τομέα σας παραπέμπουμε σεδηλώσεις του Προέδρου της ΕΝΙΚ και στην αυστηρή απάντηση από την Πρόεδρο της ΠΑΣΥΚΙ.

Σε ότι αφορά τις ενέργειες της ηγεσίας του Συλλόγου για το θέμα των εκτάκτων, σας παραπέμπουμε στην συνάντηση που είχαμε με την ηγεσία των εκτάκτων συναδέλφων καθώς και σε σχετική επιστολή που αποστείλαμε στο Υπουργείο Υγείας αλλά και σε σχετικά δημοσιεύματα των κυπριακών ΜΜΕ. 1 /2 /3 //5

Αναφορικά για το τι έχει πράξει ο Σύλλογος για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των ιδιωτών συναδέλφων είναι σε όλους γνωστές οι παρεμβάσεις και οι θέσεις μας για την κατοχύρωση του ύψους των ιατρικών αμοιβών, με πάγια και διαχρονική θέση να μην είναι χαμηλότερες αυτών των ασφαλειών,  αλλά και των αμοιβών στα πλαίσια των DRG’s και οι ενέργειες μας για τη διασφάλιση των συμφερόντων των συναδέλφων που θα ενταχθούν στην πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική φροντίδα.    

Ως ηγεσία του Π.Ι.Σ έχουμε επιλέξει ότι δεν θα ασχοληθούμε περαιτέρω δημόσια με τα υπόλοιπα σημεία της ανακοίνωσης της ΕΝΙΚ, αφού αφ’ ενός θεωρούμε ότι θα πρέπει να διατηρηθούν ήπιοι τόνοι και αφ’ ετέρου εκ των πραγμάτων είναι αδύνατον να απαντηθούν τεκμηριωμένα όλα τα ερωτήματα στο περιορισμένο πλαίσια μιας ανακοίνωσης. Αντ’ αυτού επιφυλασσόμαστε για να ενημερώσουμε ενδελεχώς και τεκμηριωμένα τα μέλη μας στην Τακτική Γενική Συνέλευση.

Εκφράζουμε τη βεβαιότητα ότι η πλειονότητα των συναδέλφων οι οποίοι έχουν εκλεγεί με τη στήριξη της ΕΝΙΚ και των υποψηφίων τους οποίους στηρίζει στη Γενική Συνέλευση, δεν ενστερνίζονται το ύφος και τους χαρακτηρισμούς των ανακοινώσεων, αλλά ούτε και τις πρακτικές που ακολουθεί η ηγεσία της ΕΝΙΚ. 

Εκφράζουμε την πεποίθηση ότι οι ιατροί μας θα επιλέξουν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα και με γνώμονα τα καλώς νοούμενα συμφέροντα των συναδέλφων και των πολιτών τα τέσσερα νέα μέλη του Σ.Ι.Σ στην Τακτική Γενική Συνέλευση του ΠΙΣ. Η νέα ηγεσία του Σ.Ι.Σ. ανεξάρτητα από τη σύνθεσή της και απο το ποιος θα είναι επικεφαλής, έχει να διαδραματίσει σημαντικότατο ρόλο στην τιτάνια προσπάθεια για ριζικές αλλαγές στον ευαίσθητο και νευραλγικό τομέα της υγείας και πρέπει όλοι μας να σταθούμε στο πλευρό της, για να μπορέσουμε να έχουμε σύντομα ένα λειτουργικό και βιώσιμο ΓΕΣΥ, που θα εξυπηρετεί τους πολίτες και θα προσφέρει σωστές συνθήκες εργασίας στους ιατρούς αλλά και σε όσους ασχολούνται με την παροχή ιατροφαρμακευτικής φροντίδας στους ασθενείς και πάσχοντες συνανθρώπους μας. 

Διαβάστηκε 515 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 13 Αυγούστου 2016 19:27
Print Friendly, PDF & Email

Πολυμέσα