26/01/2015 Επικροτεί τις δηλώσεις του Μακαριότατου για το ΓεΣΥ ο ΠΙΣ

Η ηγεσία του Π.Ι.Σ. χαιρετίζει την πρόσφατη δήλωση του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου τόσον αναφορικά στην αναγκαιότητα εφαρμογής του ΓεΣΥ όσο και για τον πρώτιστο στόχο υλοποίησης του, που δεν είναι άλλος από την εξυπηρέτηση του πολίτη.

Ο ΠΙΣ διαβεβαιώνει τον Μακαριότατο ότι ο Ιατρικός κόσμος στο σύνολο του θα είναι συνοδοιπόρος και σύμμαχος με τους φορείς και τα άτομα που πραγματικά θέλουν την εφαρμογή ενός καθολικού και δίκαιου ΓεΣΥ, προς όφελος των ασθενών και των συμπολιτών μας. Διαβεβαιώνει ταυτόχρονα τόσο τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας όσο και τους πολίτες ότι ο Ιατρικός κόσμος διαχρονικά υπηρετεί αυτόν τον στόχο και ότι με την εποικοδομητική του στάση επιδιώκει την εφαρμογή ενός λειτουργικού και βιώσιμου ΓεΣΥ προς όφελος των πολιτών με ταυτόχρονη διασφάλιση ενός ικανοποιητικού και αξιοπρεπούς εισοδήματος για τους ιατρούς.

Ως ΠΙΣ στηρίζουμε αμετάκλητα το ΓΕΣΥ, αφού εκ των πραγμάτων μόνο με την εφαρμογή και επιτυχία του θα επιλυθούν πολλά δομικά και ουσιαστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο τομέας της Υγείας και θα μπορέσουμε να παρέχουμε υψηλής ποιότητας ιατροφαρμακευτική φροντίδα. Πιστεύουμε ακόμα ότι ο τομέας της Υγείας και γενικότερα η παροχή καθολικής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης προς τους πολίτες είναι ένα βασικό και κύριο χαρακτηριστικό των σύγχρονων κρατών και ανεξάρτητα από τις οικονομικές δυσκολίες που ζούμε σήμερα, δεν θα πρέπει να απουσιάζει από ένα κράτος μέλος της Ε.Ε. όπως είναι η Κύπρος.  

Με την ευκαιρία αυτή υπενθυμίζουμε ότι ένας μεγάλος αριθμός μελών μας, είτε στα ιατρεία τους είτε στα κοινωνικά ιατρεία, εξυπηρετούν δωρεάν πολλούς πάσχοντες συνανθρώπους μας.

Τέλος, συμφωνούμε με τον Μακαριότατο ότι ευτελή, ιδιοτελή και άλλα οικονομικά  η/και πολιτικά συμφέροντα απ’ όπου και εάν προέρχονται δεν έχουν χώρο αλλά ούτε και τόπο στο δύσκολο έργο της εφαρμογής του ΓεΣΥ.

Διαβάστηκε 491 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 13 Αυγούστου 2016 19:20
Print Friendly, PDF & Email

Πολυμέσα