20/01/2015 Συμφωνία ΠΑΣΥΚΙ με Υπουργείο Υγείας

Η ηγεσία του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου εκφράζει την ευαρέσκειά της για την  επιτευχθείσα συμφωνία που επήλθε, έστω και στο παρά πέντε, μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και της ΠΑΣΥΚΙ.

Η συμφωνία αυτή διασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία των κρατικών νοσηλευτηρίων και τη συνέχιση της πολύτιμης προσφοράς,  που παρά τα πολλαπλά και σοβαρά προβλήματα είναι το ύψιστο καθήκον μας  προς  τους ασθενείς και τους πάσχοντες συνανθρώπους μας.

Με επανειλημμένες παλαιότερες και πρόσφατες ανακοινώσεις είχαμε εκφράσει τη στήριξη μας προς τους ιατρούς του δημοσίου για τα δίκαια αιτήματά τους.

Με την ευχάριστη αυτή ευκαιρία επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά  ότι είναι πια καθολικά αποδεκτό, ότι το υφιστάμενο «σύστημα υγείας» κατέρρευσε και η συνέχιση της κατάστασης αυτής θα οδηγήσει νομοτελειακά, αναπόφευκτα και με μαθηματική ακρίβεια  σε ακόμη πιο σοβαρά και μη αναστρέψιμα προβλήματα.

Συνεπώς η εφαρμογή του ΓεΣΥ, όπως το οραματιστήκαμε και για το οποίο αγωνιστήκαμε εδώ και πολλά χρόνια και για το οποίο ξοδέψαμε μεγάλα ποσά,  αποτελεί αδήριτη ανάγκη, αφού ύψιστο καθήκον της πολιτείας και φυσικά κυρίως των ιατρών, είναι η παροχή της όσο το δυνατό καλύτερης ιατροφαρμακευτικής  περίθαλψης και φροντίδας στους πολίτες.

Ως ΠΙΣ στηρίζουμε αμετάκλητα το ΓΕΣΥ, αφού εκ των πραγμάτων μόνο με την εφαρμογή και επιτυχία του θα επιλυθούν πολλά δομικά και ουσιαστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο τομέας της Υγείας και θα μπορέσουμε να παρέχουμε υψηλής ποιότητας ιατροφαρμακευτική φροντίδα.

Εκφράζουμε τα συγχαρητήριά μας τόσο στον Υπουργό Υγείας, όσο και στην ηγεσία της ΠΑΣΥΚΙ για την επιτευχθείσα συμφωνία και τους καλούμε να διατηρήσουν και να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο το καλό πνεύμα συνεργασίας, της  αλληλοκατανόησης και του ανοικτού ελεύθερου διαλόγου, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε επιτέλους στους ταλαίπωρους ασθενείς, τους πάσχοντες και υποφέροντες συνανθρώπους μας αυτό που τους οφείλουμε.

Διαβάστηκε 523 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 13 Αυγούστου 2016 19:20
Print Friendly, PDF & Email

Πολυμέσα