05/08/2013 Συνάντηση Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας και Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας και του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου κατά την οποία συμφωνήθηκε η έναρξη ενός δομημένου διαλόγου μεταξύ των δύο μερών σε εβδομαδιαία βάση, με στόχο τον συντονισμό των ενεργειών τους για την πλήρη εφαρμογή του ΓεΣΥ μέχρι το τέλος του 2015, όπως έχει συμφωνηθεί μεταξύ της Κυβέρνησης και της Τρόϊκα στα πλαίσια του επικαιροποιημένου Μνημονίου.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τα βασικά αποτελέσματα της αναλογιστικής μελέτης Mercer και υπήρξε κοινή διαπίστωση ότι ανοίγει πλέον ξεκάθαρα ο δρόμος για την επιτάχυνση όλων των απαραίτητων ενεργειών για την εφαρμογή του ΓεΣΥ, όπως έχει συμφωνηθεί με την συνεργασία όλων των ενδιαφερομένων μερών.

Στα πλαίσια του πιο πάνω δομημένου διαλόγου αποφασίστηκε η χαρτογράφηση όλων των εκκρεμοτήτων και ο συντονισμός των δύο μερών για την προώθηση των απαραίτητων ενεργειών.

Τέλος, τα δύο μέρη εξέφρασαν την πεποίθηση τους ότι, ενόψει των δυσμενών εξελίξεων στον τομέα της Υγείας ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης, δε χωρούν οποιεσδήποτε αναβολές ή καθυστερήσεις για την μεταρρύθμιση του τομέα μέσω της πλήρους εφαρμογής του ΓεΣΥ μέχρι το χρονικό ορόσημο του 2015.

Διαβάστηκε 295 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 13 Αυγούστου 2016 11:45
Print Friendly, PDF & Email

Πολυμέσα