26/06/2013 Παράνομη Άσκηση Ιδιωτικής Ιατρικής από Ιατρούς του Δημοσίου

Η Εκτελεστική Επιτροπή του Συμβουλίου Ιατρικού Σώματος μελέτησε σε πρόσφατη συνεδρίαση της για πολλοστή φορά το σοβαρό πρόβλημα που προκύπτει από την άσκηση ιδιωτικής ιατρικής εκ μέρους ιατρών του δημοσίου.

Για πολλοστή φορά  κοινοποιούμε ότι η άσκηση ιδιωτικής ιατρικής από ιατρούς του δημοσίου, μόνιμους  ή έκτακτους,  αποτελεί παρανομία που παραβιάζει αφενός την εργασιακή  σύμβαση των δημοσίων υπαλλήλων και αφετέρου τον Κώδικα της Ιατρικής Επαγγελματικής Δεοντολογίας.

Υπενθυμίζουμε για μια ακόμη φορά ότι παραβιάζει τον Κώδικα της Ιατρικής Επαγγελματικής Δεοντολογίας και ο ιατρός ιδιώτης, ο οποίος παρέχει επαγγελματική στέγη στον παρανομούντα ιατρό του δημοσίου , που ασκεί ιδιωτική ιατρική.

Δηλώνουμε αποφασισμένοι, ως καθηκόντως οφείλουμε, παρά τις μεγάλες αντικειμενικές αλλά δυστυχώς ενίοτε και υποκειμενικές δυσκολίες, να προβούμε σε όλα τα νόμιμα και δυνατά μέτρα για να εξαλείψουμε το παράνομο αυτό φαινόμενο, το οποίο καθίσταται  πιο σοβαρό και πιο προκλητικό στην περίοδο της γνωστής πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης.

Διαβάστηκε 342 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 13 Αυγούστου 2016 11:41
Print Friendly, PDF & Email

Πολυμέσα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « 25/06/2013 Εκτελεστική Επιτροπή 26/06/2013 Ογκολογικό »