25/06/2013 Εκτελεστική Επιτροπή

Το θέμα της εφαρμογής του ΓεΣΥ απασχόλησε για μια ακόμη φορά την Εκτελεστική Επιτροπή του Σ.Ι.Σ, η οποία στα πλαίσια και των τελευταίων δημοσιευμάτων αναφορικά με τις περικοπές στο τομέα της Υγείας λόγω της εφαρμογής του μνημονίου, αποφάσισε μια σειρά ενεργειών ώστε να εξευρεθούν οι καινοτόμες εκείνες ενέργειες που θα καταστήσουν το ΓεΣΥ από όραμα σε πραγματικότητα.

Στα πλαίσια της συνεδρίασης αποφασίσθηκε να γίνουν ενέργειες προς τη νέα ηγεσία της ΠΑΣΥΚΙ για την διαμόρφωση κοινών προτάσεων και τη συνέχιση της άμεσης συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων.

Επιπλέον, συζητήθηκε η πρόταση που κατέθεσε πρόσφατα ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ κύριος Νίκος Νουρής για εφαρμογή της πρωτοβάθμιας ιατροφαμακευτικής περίθαλψης ύστερα από συνεισφορά του ιδιωτικού τομέα. Ο Π.Ι.Σ. προσεγγίζει θετικά όλες τις προτάσεις που έχουν ως στόχο την εφαρμογή του ΓεΣΥ.

Τέλος, μεταξύ των θεμάτων που απασχόλησαν την πρόσφατη συνεδρία της Εκτελεστικής Επιτροπής ήταν οι ενέργειες του ΠΙΣ και ο συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων αναφορικά με την κατάρτιση προγραμμάτων από τα διαρθρωτικά κονδύλια της Ε.Ε που θα προωθούν τον Ιατρικό Τουρισμό στην Κύπρο και συζητήθηκαν προτάσεις για βοήθεια μελών ΠΙΣ που αντιμετωπίζουν δυσκολίες λόγο οικονομικής κρίσης. Επίσης τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής ασχολήθηκαν με τον  καθορισμό πολιτικής του Σ.Ι.Σ έναντι των εναλλακτικών θεραπειών και της αντιδεοντολογικής προβολής των ιατρών

Διαβάστηκε 329 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 13 Αυγούστου 2016 11:40