28/11/2012 Συνάντηση Εκτελεστικής Επιτροπής με Υπουργό Υγείας

Σε φιλικό κλίμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου και της νέας Υπουργού Υγείας Δρ. Ανδρούλας Αγρότου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αξιολογήθηκε η κατάσταση που υπάρχει σήμερα στον τομέα της Υγείας και συζητήθηκαν τρόποι αντιμετώπισης των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και της έλλειψης ενός Γενικού Σχεδίου Υγείας. Επιπλέον, κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το θέμα για  τη σύσταση εταιριών περιορισμένης ευθύνης από τους ιατρούς.  

Ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου υπέβαλε και παρέδωσε συγκεκριμένες προτάσεις οι οποίες υποβλήθηκαν και στον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Υγείας, οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα στους δικαιούχους οι οποίοι κατέχουν ρoζ κάρτα νοσηλείας και είναι άτομα με χαμηλά εισοδήματα να εξετάζονται από τους ιατρούς του ιδιωτικού τομέα  με χαμηλότερες χρεώσεις. Οι προτάσεις αυτές έγιναν στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, και στην προσπάθεια να διατηρηθεί το υψηλό επίπεδο των προσφερόμενων υπηρεσιών στον τομέα της Υγείας μέσω της αποσυμφόρησης των κρατικών νοσηλευτηρίων, που είναι το κυρίως ζητούμενο και το πρωταρχικό μέτρο που πρέπει να ληφθεί, μέχρι την εφαρμογή του ΓεΣΥ.

Αναφέρθηκε επίσης από τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο τομέας της υγείας μπορούν να επιλυθούν μόνο με την εφαρμογή ενός λειτουργικού ΓεΣΥ, τονίζοντας ότι είναι άμεση υποχρέωση όλων των εμπλεκομένων προς την κυπριακή κοινωνία και τις νέες γενιές που θα ακολουθήσουν.

Η Υπουργός Υγείας εξέφρασε την πρόθεση να μελετήσει τις προτάσεις του ΠΙΣ ώστε μέσω συγκεκριμένων ρυθμίσεων να πετύχουμε την αποσυμφόρηση των κρατικών νοσηλευτηρίων.  Πρόσθεσε ότι ενδέχεται μέσω των μέτρων που θα επιβληθούν από την Τρόικα οι δικαιούχοι δωρεάν δημόσιας ιατροφαρμακευτικής φροντίδας να μειωθούν.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση και από τις δύο πλευρές για δημιουργία ακόμη στενότερης και συνεχούς συνεργασίας.

Διαβάστηκε 294 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 13 Αυγούστου 2016 11:29
Print Friendly, PDF & Email

Πολυμέσα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « 07/11/2012 Ιατρική Σχολή 03/12/2012 St George University »