07/11/2012 Ιατρική Σχολή

Η απόσυρση της εισήγησης για σταύρωμα του κονδυλίου και κατά συνέπεια η συνέχιση της προσπάθειας που δρομολογήθηκε για την ίδρυση  της Ιατρικής Σχολής, μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους.

Θεωρούμε σκόπιμο να εκφράσουμε και δημόσια τη χαρά και την ικανοποίησή μας με τον ίδιο τρόπο που εκφράσαμε πρόσφατα τη διαφωνία όταν δημοσιοποιήθηκε η σκέψη-πρόθεση μερικών μελών της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας για δέσμευση του κονδυλίου για την ίδρυση της Ιατρικής Σχολής.

Διατηρούμε και επαναδιατυπώνουμε την πάγια θέση αρχής υπέρ της λειτουργίας  Ιατρικής Σχολής,  για τους λόγους τους οποίους πολλές φορές μέχρι σήμερα καταθέσαμε στα αρμόδια όργανα αφού θεωρούμε, παρά τις αναντίλεκτες δυσκολίες και την αδιαμφισβήτητη πρωτόγνωρη οικονομική κρίση, ότι σε θέματα υγείας και παιδείας, πρέπει να δείχνουμε διαφορετική στάση και αυξημένη ευαισθησία.

Μετά από αυτή την ευχάριστη εξέλιξη, ας επικεντρώσουμε όλοι την προσοχή  και την ενέργειά μας σε ένα κοινό και ομολογουμένως δύσκολο αγώνα στις σημερινές συνθήκες, που θα οδηγήσει σύντομα στη λειτουργία της Ιατρικής Σχολής και την εφαρμογή του ΓεΣΥ.

Η λειτουργία της Ιατρικής Σχολής και του ΓεΣΥ, πέραν από την αναγκαιότητα που έγινε πια αδήριτη ανάγκη, με βάση την επικίνδυνη πια κατάσταση που επικρατεί τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα της υγείας, αποτελεί εκπλήρωση μακρόχρονων δεσμεύσεων και ικανοποίηση επιτέλους επανειλημμένων υποσχέσεων στον κυπριακό λαό.   

Διαβάστηκε 313 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 13 Αυγούστου 2016 11:29
Print Friendly, PDF & Email

Πολυμέσα