24/07/2012 Συνάντηση ΠΙΣ. ΠΟΣ. ΙΣΚ. ΟΣΚ.

Πραγματοποιήθηκε πρόσφατα συνάντηση του Προέδρου του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, Δρα Ανδρέα Δημητρίου με τον Πρόεδρο του Παγκύπριου Οδοντιατρικού Συλλόγου Δρα Ρόδο Ηροδότου, τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συμβουλίου Κύπρου Δρα Μάριο Φίλιππου, τον Πρόεδρο του Οδοντιατρικού Συμβουλίου Κύπρου Δρα. Θωμά Κούτρα και την έφορο του Ιατρικού Συμβουλίου Κύπρου κυρία Σοφία Κώστα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το ρόλο και τις αρμοδιότητες των πιο πάνω φορέων, επικεντρώνοντας τη συζήτηση  στις επικείμενες τροποποιήσεις της ευρωπαϊκής οδηγίας 2005/36, που αφορά τα επαγγελματικά προσόντα.

Επιπλέον συζητήθηκαν τρόποι ενδυνάμωσης της συνεργασίας των πιο πάνω οργανισμών, με στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση των υπηρεσιών τους και τη συνεχή βελτίωση του επιπέδου της προσφερόμενης ιατρικής και οδοντιατρικής  φροντίδας στους ασθενείς.

Ο Πρόεδρος του ΠΙΣ, επεσήμανε ότι τα τελευταία χρόνια έχουν διαμορφωθεί τέτοιες συνθήκες στο χώρο της υγείας που  καθιστούν αναγκαία την αναβάθμιση της συνεργασίας μεταξύ των ιατρών και των οδοντιάτρων, με στόχο την εξυπηρέτηση των ασθενών και την από κοινού προώθηση των αμοιβαίων συμφερόντων τους. Πρόσθεσε ότι ο ΠΙΣ είναι έτοιμος να αναλάβει όλες τις σχετικές πρωτοβουλίες για να καταστεί ο στόχος αυτός πραγματικότητα.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση όλων των εμπλεκομένων μερών για δημιουργία ακόμη στενότερης συνεργασίας μεταξύ τους και την παράλληλη ανάληψη από κοινού δράσης για τα φλέγοντα θέματα που αφορούν στο τομέα της υγείας.
 

 

Διαβάστηκε 313 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 13 Αυγούστου 2016 11:27
Print Friendly, PDF & Email

Πολυμέσα