14/06/2012 Συνάντηση Εκτελεστικής Επιτροπής με Υπουργό Οικονομικών

Σε ένα εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε πρόσφατα η συνάντηση αντιπροσωπείας της Εκτελεστικής Επιτροπής του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου με τον Υπουργό Οικονομικών κύριο Βάσο Σιαρλή.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Υπουργός Οικονομικών επαναβεβαίωσε την δέσμευση πού είχε δώσει στον ΠΙΣ για την συνέχιση των προσπαθειών του αναφορικά με την εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας (ΓεΣΥ). Πρόσθεσε, ότι η εφαρμογή του ΓεΣΥ, αποτελεί ίσως τη σημαντικότερη μεταρρύθμιση από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη τόσο όσον αφορά την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, όσο και γενικότερα στην κυπριακή κοινωνία και την ίδια  την πολιτεία του τόπου. Πρόσθεσε,  ότι σύμφωνα με το σχέδιο το οποίο έχει καταρτιστεί από τον ΟΑΥ, η εφαρμογή του ΓεΣΥ δεν θα επιβαρύνει οικονομικά το κράτος με επιπρόσθετα έξοδα και θα βοηθήσει στην βελτίωση της διαχείρισης των δαπανών στον τομέα της υγείας.

Ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου ανέφερε ότι ο ιατρικός κόσμος πάντα υποστήριζε τις προσπάθειες για την εφαρμογή ενός καλά μελετημένου καθολικού Γενικού Σχεδίου Υγείας. Παράλληλα, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συμβουλίου Ιατρικού Σώματος εξέφρασαν την ευχή όπως οι προσπάθειες που βρίσκονται σε εξέλιξη να αποφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, τονίζοντας ότι η δημιουργία ενός λειτουργικού ΓεΣΥ είναι άμεση υποχρέωση όλων των εμπλεκομένων προς την κυπριακή κοινωνία και τις νέες γενιές που θα ακολουθήσουν.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την δέσμευση και από τις δύο πλευρές για δημιουργία ακόμη στενότερης συνεργασίας ώστε να καταστεί δυνατή η εφαρμογή του ΓεΣΥ.

Διαβάστηκε 307 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 13 Αυγούστου 2016 11:25