11/06/2012 Συνάντηση με τον Δήμαρχο Λεμεσού

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Λεμεσού, κ. Ανδρέα Χρίστου, είχε πρόσφατα αντιπροσωπεία της Επιτροπής Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου. Θέμα της συνάντησης ήταν το συνέδριο της Μόνιμης Επιτροπής Ευρωπαίων Ιατρών (Standing Committee of European Doctors), ή όπως είναι πιο γνωστή με το ακρωνύμιο στα γαλλικά CPME. Το συνέδριο θα φιλοξενηθεί στην Λεμεσό από τις 23 μέχρι τις 24 Νοεμβρίου 2012. 

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη φιλοξενία των Ευρωπαίων γιατρών στην Κύπρο καθώς και τρόπους προβολής της ιστορίας της Κύπρου. Συμφωνήθηκε η ξενάγηση των φιλοξενούμενων του ΠΙΣ στην παλιά πόλη της Λεμεσού. Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Λεμεσού υποσχέθηκε στήριξη των δραστηριοτήτων του ΠΙΣ που θα πραγματοποιηθούν στη πόλη. 

Με τη σειρά του, ο Γραμματέας του ΠΙΣ, Δρ Άλκης Παπαδούρης, επεσήμανε ότι η φιλοξενία του συνεδρίου αυτού είναι από μόνη της εξαιρετικά σημαντική αφού για πρώτη φορά στην ιστορία του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου και της Κυπριακής Δημοκρατίας θα φιλοξενηθεί τέτοιου είδους ιατρικό συνέδριο στην Κύπρο.

H CPME είναι ένας εκ των κορυφαίων Ιατρικών Οργανισμών σε ευρωπαϊκό επίπεδο, και τα μέλη του οποίου σήμερα φτάνουν τα 2 εκατομμύρια ιατρούς. Στη CPME συμμετέχουν επίσημα σχεδόν όλοι οι εθνικοί ιατρικοί σύλλογοι της ΕΕ και με το στάτους των παρατηρητών οι εθνικοί σύλλογοι των υποψήφιων για ένταξη κρατών μελών της Ε.Ε καθώς  και το Ισραήλ.

Διαβάστηκε 307 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 13 Αυγούστου 2016 11:24
Print Friendly, PDF & Email

Πολυμέσα