06/06/2012 Ενημερωτικά Σεμινάρια ΓεΣΥ

Σε συνέχεια των τελευταίων εξελίξεων αναφορικά με το θέμα της εφαρμογής του ΓεΣΥ και σε συνέχεια σειράς συναντήσεων που είχε η Εκτελεστική Επιτροπή του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου με την διεύθυνση του ΟΑΥ αλλά και με άλλους εμπλεκόμενους φορείς, φαίνεται ότι υπάρχει τόσο η ανάγκη όσο και η βούληση για μεταρρύθμιση του τομέα της υγείας και εφαρμογή του ΓεΣΥ.

Είμαστε πεπεισμένοι μετά από δεκαετίες συζητήσεων, διαβουλεύσεων,  μελετών και πολλών εξόδων, ότι μόνο με την εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας, θα επιλυθούν πολλά από τα σοβαρά και πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα τόσο ο ιδιωτικός όσο και δημόσιος τομέας της υγείας.

Επιπλέον, η πάγια θέση του ΠΙΣ είναι όπως η δημιουργία ενός λειτουργικού ΓεΣΥ είναι άμεση υποχρέωση όλων των εμπλεκομένων προς την κυπριακή κοινωνία και τις νέες γενιές που θα ακολουθήσουν. Μια υποχρέωση, την οποία ως ηγεσία του ΠΙΣ έχουμε δεσμευτεί να προωθήσουμε ώστε να κατοχυρώσουμε τα συμφέροντα των μελών μας και ευρύτερα της κυπριακής κοινωνίας.

Ως εκ τούτου και δεδομένης της συγκρατημένης αισιοδοξίας που έχουμε, λάβαμε την πρωτοβουλία και σε συνεργασία με τον ΟΑΥ και τους Τοπικούς Ιατρικούς Συλλόγους θα διοργανωθεί σειρά ενημερωτικών παρουσιάσεων σε όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου ώστε τα μέλη μας να έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν ενδελεχώς από τους λειτουργούς του ΟΑΥ για τις λεπτομέρειες που αφορούν το ΓεΣΥ.

Με το πέρας της ενημερωτικής εκστρατείας θα ακολουθήσει Γενική Συνέλευση στην οποία θα συζητηθούν όλα τα συμπεράσματα που θα προκύψουν από τις ενημερωτικές παρουσιάσεις.  

Στόχος του ΠΙΣ είναι να βρεθούν οι τρόποι και τα εργαλεία καλύτερης διαμόρφωσης και προώθησης των θέσεων του ΠΙΣ ώστε να γίνει εφικτή η όσο το δυνατόν συντομότερη εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας.

Στον πιο κάτω πίνακα καταγράφονται οι ενημερωτικές διαλέξεις έτσι όπως έχουν προγραμματιστεί από τον ΠΙΣ, τους Τοπικούς Ιατρικούς Συλλόγους και τον ΟΑΥ. Προσδοκούμε στην μαζική συμμετοχή των συναδέλφων.

Α.Α Φορέας Ημερομηνία Ώρα Τόπος Διεξαγωγής
1 Προς τα μέλη των Τοπικών Ιατρικών Συλλόγών Λάρνακας και Αμμοχώστου 06/06/2012 19.30 FLAMINGO BEACH HOTEL
(Περιοχή Μεκένζυ - Λάρνακα)
2 Προς τα μέλη του Τοπικού  Ιατρικού Συλλόγου Λεμεσού 14/06/2012 19.30 Γραφεία Τοπικού Ιατρικού Συλλόγου Λεμεσού
3 Προς τα μέλη του Τοπικού Ιατρικού Συλλόγου Λευκωσίας και τους Προέδρους και μέλη των Επιστημονικών Εταιρειών 21/06/2012 18.45 Δημοσιογραφική Εστία
4 Προς τα μέλη του Τοπικού Ιατρικού Συλλόγου Πάφου 28/06/2012 19.30 Τόπος Διεξαγωγής της Ενημερωτικής Παρουσίασης θα ανακοινωθεί από τον Σύλλογο Πάφου 
Διαβάστηκε 302 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 13 Αυγούστου 2016 11:24
Print Friendly, PDF & Email

Πολυμέσα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « 04/06/2012 Πλαφόν 11/06/2012 Συνάντηση με τον Δήμαρχο Λεμεσού »