04/06/2012 Πλαφόν

Την πρόσφατη απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων για επιβολή πλαφόν στις τιμές που αφορούν το κοινό ψωμί και το πλήρες γάλα του ενός λίτρου χαιρετίζει ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ). Ο ΠΙΣ ωστόσο θεωρεί ότι το πλαφόν θα έπρεπε να επεκταθεί περαιτέρω σε προϊόντα ολικής άλεσης και χωρίς λιπαρά τα οποία δεν επιβαρύνουν την υγεία του ανθρώπου.

Δεν πρέπει να αγνοούμε το γεγονός ότι τρόφιμα αυτού του είδους εμπερικλείονται στην καθημερινή δίαιτα ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και ως εκ τούτου θα ήταν άδικο να περιθωριοποιούνται οι ανάγκες μιας αρκετά μεγάλης ομάδας του πληθυσμού. Επιπλέον, η ίδια η ΕΕ προωθεί με μια σειρά πρωτοβουλιών την εφαρμογή από τα κράτη πολιτικών οι οποίες θα ενθαρρύνουν τους ευρωπαίους πολίτες να ακολουθήσουν μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή.

Ως εκ τούτου, ο ΠΙΣ θεωρεί επιτακτική ανάγκη την επέκταση του πλαφόν σε προϊόντα τα οποία αποτελούν μέρος μιας υγιεινής διατροφής  έτσι ώστε η πρωτοβουλία της Βουλής να είναι ολοκληρωμένη και ανταποκρίνεται στις ανάγκες του συνόλου του κυπριακού λαού.

Διαβάστηκε 337 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 13 Αυγούστου 2016 11:23
Print Friendly, PDF & Email

Πολυμέσα