04/06/2012 Συνάντηση με τον Δήμαρχο Λευκωσίας

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Λευκωσίας, κ. Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη, είχε πρόσφατα αντιπροσωπεία της Επιτροπής Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου. Η συνάντηση επικεντρώθηκε στην προσεχή φιλοξενία συνεδρίου της UEMS (European Union of Medical Specialist) στην Κύπρο, το οποίο θα ολοκληρωθεί με τη διοργάνωση εκπαιδευτικής εκδρομής στη Λευκωσία.

Στη συνάντηση με τον Δήμαρχο Λευκωσίας συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη φιλοξενία των Ευρωπαίων γιατρών στην Κύπρο καθώς και τρόπους προβολής της ιστορίας της Κύπρου αλλά και το πολιτικό πρόβλημα και τις επιπτώσεις της διχοτόμησης της χώρας μας.

Κατά τη συνάντηση διευθετήθηκε η περιδιάβαση των φιλοξενούμενων του ΠΙΣ στην Λευκωσία η οποία προγραμματίζεται να καταλήξει στο Λεβέντειο Μουσείο. Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Λευκωσίας δεσμεύτηκε στη στήριξη των δραστηριοτήτων του ΠΙΣ που θα πραγματοποιηθούν στη Λευκωσία. 

Με τη σειρά του, ο Πρόεδρος του ΠΙΣ, Δρ Ανδρέας Δημητρίου, επεσήμανε ότι η φιλοξενία του συνεδρίου αυτού είναι από μόνη της εξαιρετικά σημαντική αφού για πρώτη φορά στην ιστορία του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου και της Κυπριακής Δημοκρατίας θα φιλοξενηθεί τέτοιου είδους ιατρικό συνέδριο στην Κύπρο.

Το συνέδριο της UEMS θα διεξαχθεί από τις 18 μέχρι τις 20 Οκτωβρίου 2012 στη Λάρνακα. H UEMS πρόκειται για ένα εκ των κορυφαίων Ιατρικών Οργανισμών σε ευρωπαϊκό επίπεδο και ασχολείται συγκεκριμένα με τις ιατρικές ειδικότητες στην περιοχή της Ευρώπης αποτελώντας ένα από τους σημαντικότερους συμβουλευτικούς οργανισμούς της ΕΕ στον τομέα της Υγείας.

Ο ΠΙΣ επίσης προγραμματίζει συνάντηση για το ίδιο θέμα και με τον Δήμαρχο Λάρνακας.

Διαβάστηκε 347 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 13 Αυγούστου 2016 11:21
Print Friendly, PDF & Email

Πολυμέσα