25/05/2012 Υποβοηθούμενη Ανθρώπινη Αναπαραγωγή

Με την ευκαιρία της έναρξης της συζήτησης χθές, στην Επιτροπή Υγείας της Βουλής, του νομοσχεδίου που αφορά στην Ιατρικώς Υποβοηθούμενη Ανθρώπινη Αναπαραγωγή, ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος ανακοινώσει τα ακόλουθα:

Ο Π.Ι.Σ., μετά από πολλαπλές και πολύωρες συνεδριάσεις μαζί με όλες τις εμπλεκόμενες ιατρικές επιστημονικές εταιρείες (Περιγεννητική, Παιδιατρική, Γυναικολογική - Μαιευτική, Ενδοκρινολογική, Ανθρώπινης Αναπαραγωγής) έχει καταλήξει σε μια ολοκληρωμένη πρόταση επί του προαναφερθέντος νομοσχεδίου με εισηγήσεις ή τροποποιήσεις σε διάφορα σημεία του κειμένου. Θεωρούμε ότι έγινε μια μεγάλη προσπάθεια από μέρους του ιατρικού κόσμου με ένα πολύ καλό αποτέλεσμα και το γεγονός ότι έχουμε καταλήξει σε ομόφωνα αποδεκτές θέσεις αποτελεί πολύ θετική εξέλιξη.

Επίσης, στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Υγείας, σε μια αρχική τοποθέτηση των προσκεκλημένων έχει διαφανεί σύγκλιση απόψεων όλων των ενδιαφερομένων φορέων με τις θέσεις του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου και ευελπιστούμε ότι με καλή θέληση η συζήτηση θα προχωρήσει ομαλά για να καταλήξουμε σε κοινά αποδεκτές θέσεις επί του θέματος, για το οποίο πρέπει να υπάρξει η κατάλληλη ρύθμιση το συντομότερο δυνατό που να προσφέρει το ανάλογο νομοθετικό πλαίσιο στην κοινωνία.

Διαβάστηκε 458 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 13 Αυγούστου 2016 11:20