29/03/2012 Εκτελεστική Επιτροπή ΓεΣΥ

Το θέμα της εφαρμογής του ΓεΣΥ απασχόλησε για μια ακόμη φορά την Εκτελεστική Επιτροπή του Σ.Ι.Σ, η οποία στα πλαίσια και των τελευταίων δημοσιευμάτων και πολιτικών εξαγγελιών, αποφάσισε να συνεδριάζει ακόμη πιο συχνά ώστε ο ΠΙΣ να καταστεί πρωτοπόρος των εξελίξεων και με εποικοδομητικό τρόπο να συμβάλει στην εφαρμογή του ΓεΣΥ.

Στα πλαίσια της συνεδρίασης είχαν προσκληθεί και παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΠΑΣΙΚΥ Δρ Βαϊος Παρτασίδης και ο Πρόεδρος της κλαδικής των ιατρών της ΠΑΣΥΔΥ Δρ Αγαθοκλής Χριστοφίδης, οι οποίοι συμφώνησαν να βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τον Π.Ι.Σ. ώστε να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή προσυνεννόηση και συνεργασία.

Επιπλέον, όλα τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής συμφώνησαν ότι πρέπει να αρχίσει μια συστηματική και πολυεπίπεδη ενημέρωση των μελών του Π.Ι.Σ. για τις προτάσεις και τις ενέργειες τόσο του ΟΑΥ όσο και του ίδιου του Υπουργού Υγείας.

Επιπλέον, συζητήθηκε και η επιστολή του Υπουργού Υγείας προς τον Π.Ι.Σ. αναφορικά με τις θέσεις του Συλλόγου σχετικά με την Αυτονόμηση των Κρατικών νοσηλευτηρίων και το Co-payment.

Θέση του Π.Ι.Σ. είναι ότι μέσα από ένα εποικοδομητικό διάλογο πρέπει να βρεθεί μια κοινή συνισταμένη ανάμεσα σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε να εφαρμοστεί το ΓεΣΥ, το οποίο θα επιλύσει πολλά από τα σοβαρά διαρθρωτικά, χρόνια και ολοένα διογκούμενα  προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο τομέας της Υγείας.

Ο Π.Ι.Σ., δεσμευμένος με τις αποφάσεις που πάρθηκαν στην Γενική Συνέλευσή του, θα επιδιώξει την ανεύρεση τρόπων για την εφαρμογή του ΓεΣΥ. Παράλληλα συμφωνήθηκε όπως η Ad Hoc Συμβουλευτική Επιτροπή για το Γενικό Σχέδιο Υγείας η οποία δημιουργήθηκε με απόφαση του Σ.Ι.Σ., προχωρήσει σε συνεργασία με ακαδημαϊκούς φορείς ώστε να συνταχθούν και να καταρτιστούν μελέτες και προτάσεις αναφορικά με τον τρόπο εφαρμογής του ΓεΣΥ, οι οποίες θα ενδυναμώσουν από την μία τις θέσεις του Π.Ι.Σ. και από την άλλη θα δώσει λύσεις σε προβλήματα που ενδεχομένως να προκύψουν.

Διαβάστηκε 474 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 13 Αυγούστου 2016 11:04