04/04/2012 Για τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης των κρατικών νοσηλευτηρίων

Δεδομένου των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στα κρατικά νοσηλευτήρια τις τελευταίες ημέρες με την αναβολή της έγκρισης των προϋπολογισμών από το Κοινοβούλιο θα θέλαμε ως Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος να αναφέρουμε τα πιο κάτω:

Eκφράζουμε την αγωνία μας, για τα πολλά γνωστά και χρονίζοντα προβλήματα, που σαφώς έχουν αντίκτυπο στους ασθενείς, που είναι το μεγάλο θύμα και οι δέκτες των λαθών, των ανεπαρκειών και των αδυναμιών του υφιστάμενου συστήματος στον τομέα της Υγείας. Σαν να μην έφταναν αυτά  προστέθηκε και  η μέχρι τώρα μη έγκριση από τη βουλή  κονδυλίου, για να γίνει κατορθωτή η συνέχιση της εργασίας εκτάκτων ιατρών και άλλων επαγγελματιών υγείας, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται αναισθησιολόγοι, ακτινολόγοι και άλλοι.

Θεωρούμε ότι δεν είναι η ώρα της αλληλοεπίρριψης ευθυνών και των αντεγκλήσεων, αλλά η  ώρα της ευθύνης και της άμεσης δράσης.

Ζητούμε από τη βουλή να εγκρίνει το κονδύλι για να μπορέσουν να συνεχίσουν απρόσκοπτα τις λειτουργίες τους τα κρατικά νοσηλευτήρια.

Για μια ακόμη φορά, καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της κοινωνίας  ασχοληθούν με σοβαρότητα, ευθύνη, ανιδιοτέλεια  και όραμα  με τα σοβαρά και χρονίζοντα προβλήματα και να προχωρήσουμε το συντομότερο δυνατό στην εφαρμογή του ΓεΣΥ.

Είμαστε πεπεισμένοι μετά από δεκαετίες συζητήσεων, διαβουλεύσεων,  μελετών και πολλών εξόδων, ότι μόνο με την εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας, θα επιλυθούν πολλά από τα σοβαρά και πολλαπλά προβλήματα  στον τομέα της υγείας.

Διαβάστηκε 472 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 13 Αυγούστου 2016 11:18
Print Friendly, PDF & Email

Πολυμέσα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « 29/03/2012 Εκτελεστική Επιτροπή ΓεΣΥ 10/04/2012 Φυγοστρατία »