28/03/2012 Συνάντηση Εκτελεστικής Επιτροπής με ΟΑΥ

Σε ένα εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε νέα συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου με τον απερχόμενο πρόεδρο και τα μέλη του  Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας την Τετάρτη  21 Μαρτίου 2012.

Κατά  τη διάρκεια της συνάντησης ο Πρόεδρος του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας κύριος Βάσος Σιαρλής και το επιτελείο του, έκαναν μια πολύ καλή και ενδιαφέρουσα παρουσίαση, επεξηγώντας τις πρόνοιες, τις αρχές, τις εκτιμήσεις τα στατιστικά δεδομένα και κυρίως φυσικά την οικονομική πτυχή του προτεινόμενου Γενικού Σχεδίου Υγείας.

Ακολούθησε  συζήτηση και φυσικά απαντήθηκαν ερωτήματα και καταγράφηκαν οι εισηγήσεις και παρατηρήσεις μας.

Ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου ανέφερε ότι ο ιατρικός κόσμος πάντα υποστήριζε τις προσπάθειες για την εφαρμογή ενός καλά μελετημένου καθολικού Γενικού Σχεδίου Υγείας, προσθέτοντας ότι ο Σύλλογος στηρίζει την όλη προσπάθεια του Προέδρου του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, ο οποίος σε διάστημα τεσσάρων μηνών επιτέλεσε ένα σημαντικό έργο για την υλοποίηση του στόχου αυτού. Παράλληλα, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συμβουλίου Ιατρικού Σώματος εξέφρασαν την ευχή όπως οι προσπάθειες του κύριου Σιαρλή αποφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, τονίζοντας ότι η δημιουργία ενός λειτουργικού ΓεΣΥ είναι άμεση υποχρέωση όλων των εμπλεκομένων προς την κυπριακή κοινωνία και τις νέες γενιές που θα ακολουθήσουν.

Η Εκτελεστική Επιτροπή του Σ.Ι.Σ εξέφρασε παράλληλα τα συγχαρητήρια της προς τον κύριο Σιαρλή για το διορισμό του στη θέση του Υπουργού Οικονομικών. Ο κύριος Σιαρλής από μέρους του υποσχέθηκε ότι οι προσπάθειες του για την εφαρμογή του ΓεΣΥ δεν θα τελειώσουν με την ολοκλήρωση της θητείας του ως  πρόεδρος του ΟΑΥ, αλλά θα συνεχιστούν και από τη νέα νευραλγική θέση του Υπουργού Οικονομικών, που έχει άμεση και σημαντική σχέση με την εφαρμογή και τη σωστή χρηματοδότηση του ΓεΣΥ.

Επίσης τα δύο μέρη συμφωνήσαν και δεσμεύτηκαν ότι θα βρίσκονται σε συνεχή συνεργασία με τον νέο πρόεδρο και τα μέλη του ΟΑΥ, το Υπουργείο Υγείας και όλους τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς και φυσικά και με τον ίδιο, το κύριο Σιαρλή από τη νέα του θέση ως Υπουργός Οικονομικών. Παράλληλα τα δύο μέρη συμφωνήσαν να εργαστούν από κοινού σκληρά, μεθοδικά για να ενημερώσουν τους ιατρούς αλλά και όλους τους πολίτες για τα πλεονεκτήματα του ΓεΣΥ και φυσικά την ανάγκη της εφαρμογής του.

Διαβάστηκε 462 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 13 Αυγούστου 2016 11:03
Print Friendly, PDF & Email

Πολυμέσα