20/02/2012 Γενική Συνέλευση

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η τακτική Γενική Συνέλευση του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ) την Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2012 στη Δημοσιογραφική Εστία. Στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης ήταν η κατάθεση του απολογισμού εκ μέρους του Προέδρου του Π.Ι.Σ. και η αξιολόγηση των εργασιών του Συλλόγου για την τριετία 2009 - 2011, η κατάθεση και η αξιολόγηση του οικονομικού απολογισμού για την ίδια περίοδο, η συζήτηση των πεπραγμένων μεταξύ των μελών του Π.Ι.Σ και η εκλογή από την Γενική Συνέλευση τεσσάρων ιατρών ως μελών του Συμβουλίου Ιατρικού Σώματος (Σ.Ι.Σ). Σημειώνεται ότι είχαν προηγηθεί εκλογές των Τοπικών Ιατρικών Συλλόγων στις οποίες είχαν εκλεγεί τα υπόλοιπα μέλη των εκπροσώπων των ιατρών που θα απαρτίζουν το νέο Σ.Ι.Σ για την τριετία 2012 - 2014.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών, τα μέλη που θα απαρτίζουν το νέο Συμβούλιο Ιατρικού Σώματος είναι:

Δρ Ανδρέας Δημητρίου        Πρόεδρος  ΠΙΣ
Δρ Ευαγόρας Νικολαίδης Μέλος
Δρ. Ειρήνη Γκάσα Καούλα Μέλος
Δρ. Νικόλας Βασούρης Μέλος

Κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης υιοθετήθηκε ψήφισμα στο οποίο αναφέρεται η πάγια θέση του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου αναφορικά με την εφαρμογή του ΓεΣΥ, το οποίο θα επιλύσει την πλειοψηφία των προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα ο τομέας της υγείας. Επιπλέον αναφέρεται ότι ο Π.Ι.Σ, ο οποίος εκπροσωπεί το σύνολο του ιατρικού κόσμου της Κύπρου, θα αρχίσει ένα νέο κύκλο επαφών με όλους τους εμπλεκόμενους, ώστε να προωθήσει τη θέση του ότι η εφαρμογή του ΓεΣΥ, είναι τόσο προς το συμφέρον του συνόλου της κυπριακής κοινωνίας αλλά και του ίδιου του κράτους αφού θα μειώσει τις δαπάνες του κράτους και θα αναβαθμίσει τις υπηρεσίες παρεχόμενης ιατρικής φροντίδας προς τους ασθενείς.

Διαβάστηκε 481 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 13 Αυγούστου 2016 11:03