09/02/2012 Συνάντηση με Ασφαλιστικές Εταιρίες

Άρχισε ο τελικός γύρος των διαπραγματεύσεων μεταξύ του ΠΙΣ και συγκεκριμένων Ασφαλιστικών Εταιρειών με στόχο τη διασφάλιση της καλύτερης δυνατής προσφοράς για την παρουσίαση προς τα μέλη του Συλλόγου ενός προαιρετικού σχεδίου νοσοκομειακής κάλυψης των ιατρών. Η πρώτη συνάντηση της τελικής φάσης μεταξύ ΠΙΣ και ασφαλιστικών εταιρειών έγινε την Πέμπτη 2 Φεβρουάριου 2012 στα γραφεία του ΠΙΣ. Οι προσφορές των πιο πάνω ασφαλιστικών εταιρειών είχαν επιλεγεί ανάμεσα σε ένα μεγαλύτερο αριθμό προτάσεων, αφού πρώτα είχαν διερευνηθεί προσεκτικά οι όροι όλων των συμβολαίων.

Για τη διαπραγματευτική ομάδα του ΠΙΣ, οι κύριοι άξονες καθορισμού της τελικής απόφασης σε ότι αφορά την επιλογή της ασφαλιστικής εταιρείας για συνεργασία, είναι οι πιο κάτω: 1) το κόστος των ασφαλίστρων, 2) το όριο ηλικιακής κάλυψης, 3) το φάσμα των ιατρικών πράξεων που θα καλύπτει η ασφάλεια, 4) ο τρόπος και το ύψος των αυξήσεων του ασφαλίστρου, 5) ο τρόπος διαχείρισης των ασφαλιστικών συμβολαίων και 6) το κόστος συμπερίληψης στην εν λόγω ασφάλεια των υπόλοιπων μελών της οικογένειας των Ιατρών.

Ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας του ΠΙΣ, Δρ. Μ. Καραϊσκάκης, ανέφερε ότι ως ΠΙΣ, θεωρούμε ότι η διαπραγμάτευση γίνεται για την παροχή ενός ομαδικού σχεδίου νοσοκομειακής κάλυψης των ιατρών άσχετα εάν αυτό δεν θα είναι υποχρεωτικό προς τα μέλη του Συλλόγου. Πρόσθεσε ότι για να έχει επιτυχία η όλη προσπάθεια, προσδοκούμε στην επίτευξη ενός σημαντικά βελτιωμένου ασφαλτικού σχεδίου.

Ο πρώτος γύρος των διαπραγματεύσεων ολοκληρώθηκε με την δέσμευση από μέρους των ασφαλιστικών εταιρειών ότι θα εξετάσουν τα αιτήματα της διαπραγματευτικής ομάδας και θα επανέλθουν με βελτιωμένες προτάσεις.   

Διαβάστηκε 446 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 13 Αυγούστου 2016 11:02
Print Friendly, PDF & Email

Πολυμέσα