26/01/2012 Συνάντηση με Επιστημονικές Εταιρίες

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η πρόσφατη συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συμβουλίου Ιατρικού Σώματος (ΣΙΣ) με τις Επιστημονικές Εταιρίες του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ). Κατά την διάρκεια της συνεδρίας συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν την αναβάθμιση της πρόσβασης των μελών του ΠΙΣ σε ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες και ακαδημαϊκά έγγραφα, τα προβλήματα και οι προοπτικές που αντιμετωπίζει σήμερα η εφαρμογή του ΓεΣΥ, τα συνδικαλιστικά προβλήματα και οι συμβάσεις που απασχολούν τις ειδικότητες, η συμμετοχή των επιστημονικών εταιριών στις πανευρωπαϊκές συνόδους της UEMS, οι επιστημονικές εκδηλώσεις και η συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση των ιατρών.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Δρ. Ανδρέας Δημητρίου, ανάφερε ότι είναι διαχρονικός στόχος του ΣΙΣ η ενίσχυση των επιστημονικών εταιριών ώστε να διασφαλιστεί η καλύτερη εκπροσώπηση των κύπριων ιατρών σε φορείς του εξωτερικού, και η ταυτόχρονη αναβάθμιση των ευκαιριών συνεχιζόμενη εκπαίδευση των ιατρών. Πρόσθεσε ότι ο ΠΙΣ σε συνεργασία με τις ίδιες τις επιστημονικές εταιρίες θα προσπαθήσει να αναζητήσει τρόπους χρηματοδότησης των δραστηριοτήτων των επιστημονικών εταιριών. Παράλληλα ανέφερε ότι γίνονται προσπάθειες για εμπλοκή του συλλόγου σε ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα, με άμεσο όφελος προς τις επιστημονικές εταιρίες.

Αναφορικά με το θέμα της πρόσβασης των μελών του ΠΙΣ σε ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες και ακαδημαϊκά έγγραφα ο Ιατρικός Σύλλογος, δεσμεύτηκε να μεσολαβήσει προς το Υπουργείο Υγείας ώστε να διευρυνθούν οι υπηρεσίες της Βιβλιοθήκης Επιστημών Υγείας προς τους ιδιωτικούς ιατρούς.

Παράλληλα, κατά την συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν τον επαναπροσδιορισμό των ελάχιστων κριτηρίων άδειας εξασκήσεως του Ιατρικού Επαγγέλματος και την θεσμοθέτηση του Παγκύπριου Πολυθεματικού συνεδρίου.      

Τέλος, για την διασφάλιση καλύτερου συντονισμού μεταξύ των δύο πλευρών ο ΠΙΣ, δεσμεύτηκε να θεσμοθετηθεί η συνάντηση μεταξύ των Επιστημονικών Εταιριών και της Εκτελεστικής Επιτροπής, και να γίνετε δύο φορές τον χρόνο. 

Διαβάστηκε 561 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 13 Αυγούστου 2016 10:58
Print Friendly, PDF & Email

Πολυμέσα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « 02/01/2012 Εποπτική Επιτροπή 27/01/2012 Συνεδρίες ΣΙΣ »