02/01/2012 Εποπτική Επιτροπή

Τις 2 πρώτες συνεδρίες του ολοκλήρωσε με επιτυχία η Εποπτική Επιτροπή του Ταμείου Σύνταξης Ιατρών, το νέο σώμα που καταρτίστηκε μετά και την τροποποίηση της νομοθεσίας του Ταμείου Σύνταξης Ιατρών (ΤΣΙ), ύστερα και από την συμπερίληψη σε αυτό και των Οδοντιάτρων. Σύμφωνα με την τροποποιημένη νομοθεσία όλες οι εποπτικές εξουσίες πού είχε έως τώρα  το Συμβούλιο Ιατρικού Σώματος μεταφέρονται στην Εποπτική Επιτροπή του Ταμείου Σύνταξης Ιατρών, το οποίο σύμφωνα και με την νομοθεσία έχει  την ευθύνη για την "εποπτεία ή έλεγχο ή έγκριση αποφάσεων ή ενεργειών του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου".

Σήμερα, η Εποπτική Επιτροπή του ΤΣΙ αποτελείται από επτά μέλη, 4 εκπρόσωπους του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου και 3 εκπροσώπους του Παγκύπριου Οδοντιατρικού Συλλόγου. Τα μέλη που απαρτίζουν την πρώτη Εποπτική Επιτροπή είναι εκ μέρους του ΠΙΣ  ο Δρ. Ανδρέας Δημητρίου, Δρ. Σταύρος Σταύρου, Δρ. Γεώργιος Ποταμίτης και Δρ. Μέλιος Γιάννακας. Εκ μέρους του Παγκύπριου Οδοντιατρικού Συλλόγου ο Δρ. Ρόδος Ηροδότου, η  Δρ. Κουρουκλάρη Μόρφω και ο Δρ. Μηνά Γιώργιος. Στην περίπτωση επέκτασης των μελών του ΤΣΙ με την ενδεχόμενη μελλοντική ένταξη και των φαρμακοποιών στο ταμείο, οι νέες νομοθετικές ρυθμίσεις, δίνουν το δικαίωμα επέκτασης των μελών της Επιτροπής στα 10 μέλη.

Η θητεία της Εποπτικής Επιτροπής θα είναι τριετής και κάθε επαγγελματικός σύλλογος που συμμετέχει στο Ταμείο θα πρέπει ένα τουλάχιστο μήνα πριν την λήξη της θητείας της απερχόμενης Εποπτικής Επιτροπής να κοινοποιεί γραπτώς στον Πρόεδρο του Παγκυπρίου Ιατρικού Συλλόγου, τα ονόματα των μελών του Ταμείου που ο Σύλλογος  διορίζει για τη νέα θητεία. Ο Σύλλογος ο οποίος έχει διορίσει μέλος της Εποπτικής Επιτροπής θα έχει το δικαίωμα αντικατάστασης του ή επαναδιορισμού του σε οποιαδήποτε νέα Εποπτική Επιτροπή, με γραπτή ειδοποίηση του προς τον Πρόεδρο του Παγκυπρίου Ιατρικού Συλλόγου.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις της πρώτης συνεδρίας της Εποπτικής Επιτροπής ο Δρ. Ανδρέας Δημητρίου εκλέγηκε ομόφωνα ως ο πρώτος Πρόεδρος της Εποπτικής Επιτροπής του ΤΣΙ. Σύμφωνα με την νομοθεσία ο εκάστοτε Πρόεδρος της Εποπτικής Επιτροπής θα συγκαλεί και προεδρεύει τις συνεδρίες αυτής.
                
Επίσης η εποπτική Επιτροπή αποφάσισε όπως η έδρα της να είναι τα γραφεία του Παγκύπριου Ιατρικού Συμβουλίου, ο οποίος θα παρέχει τις αναγκαίες διοικητικές και γραμματειακής υποστήριξης υπηρεσίες στην Εποπτική Επιτροπή.

Διαβάστηκε 498 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 13 Αυγούστου 2016 10:57
Print Friendly, PDF & Email

Πολυμέσα