ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΙΣ ΣΤΙΣ ΑΝΑΛΗΘΕΙΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΣΑΚ

cyma logo new

 

Ουδεμία υπόδειξη, ουδεμία απαγόρευση αλλά διαδικαστικός συντονισμός μεταξύ ΟΑΥ, ΠΙΣ και Επιστημονικών Εταιρειών

με σκοπό την πλήρη διαφάνεια και την εύρυθμη λειτουργία του ΓεΣΥ.

 

Είναι με έκπληξη που ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος έχει διαπιστώσει ανακριβείς αναφορές εκ μέρους του Προέδρου της ΟΣΑΚ, στη διάρκεια της διάσκεψης τύπου που παραχώρησε σήμερα 20 Ιουλίου 2022, η Κοινωνική Συμμαχία για το ΓεΣΥ.

Η ερμηνεία που έδωσε ο Πρόεδρος της ΟΣΑΚ επικαλούμενος την επιστολή ημερομηνίας 12 Ιουλίου 2022 προς τις Επιστημονικές Εταιρείες, συνιστά μια ωμή προσπάθεια παραπλάνησης τόσο των συνδέσμων ασθενών όσο και ευρύτερα της κοινής γνώμης.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας διευκρινίζουμε τα εξής:

Ουδεμία υπόδειξη, ουδεμία απαγόρευση όπως ερμηνεύεται με παραπλανητικό τρόπο από τον Πρόεδρο της ΟΣΑΚ, υπήρξε από τον Πρόεδρο του ΠΙΣ προς τις Επιστημονικές Εταιρίες. Η επιστολή του ΠΙΣ προς τις Επιστημονικές Εταιρείες (ημερ. 12 Ιουλίου 2022) εστάλη μετά από αίτημα των Επιστημονικών Εταιρειών και μετά από συντονιστική συνάντηση που είχε ο ΠΙΣ με τον ΟΑΥ.

Η συντονιστική συνάντηση του ΠΙΣ με τον ΟΑΥ έγινε προκειμένου να επιλυθούν ζητήματα ως προς την επίσημη εκπροσώπηση της ιατρικής κοινότητας με τέτοιο τρόπο που να αποφεύγονται παρεξηγήσεις μεταξύ της ιατρικής κοινότητας και του ΟΑΥ.

Στη συνάντηση του Συμβουλίου Ιατρικού Σώματος με τον ΟΑΥ συζητήθηκε διεξοδικά το διαδικαστικό αυτό ζήτημα και υπήρξε συμφωνία ώστε να διασφαλίζεται η πλήρης διαφάνεια και η ομαλή λειτουργία του ΓεΣΥ.

Εκφράζουμε ταυτόχρονα τη λύπη μας γιατί ένα διαδικαστικό ζήτημα το οποίο, σε πλήρη συνεργασία μεταξύ ΠΙΣ – Επιστημονικών Εταιρειών και ΟΑΥ, έχει επιλυθεί, ανάγεται σε ζήτημα δήθεν «απαγορεύσεων».

Τέτοιες συμπεριφορές όχι μόνο δεν εξυπηρετούν την εύρυθμη λειτουργία του ΓεΣΥ που ο ΠΙΣ προσπαθεί να διασφαλίσει, αλλά την υποσκάπτουν.

20 Ιουλίου 2022

Διαβάστηκε 168 φορές
Print Friendly, PDF & Email

Πολυμέσα