ΣΙΣ: «Επίθεση εναντίον του Προέδρου του ΠΙΣ, είναι επίθεση εναντίον της ιατρικής κοινότητας»

PIS

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ (ΣΙΣ) 

 

Με ανακοίνωση μας ημερομηνίας 14ης Ιουλίου 2022, έχουμε χαιρετίσει την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, να διορίσει τον Πρόεδρο του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Δρ Πέτρου Αγαθαγγέλου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ).

Επαναλαμβάνουμε ότι η εκπροσώπηση της ιατρικής κοινότητας στο ανώτατο θεσμικό επίπεδο, αυτό του Προέδρου του ΠΙΣ, μόνο θετικά έχει να προσφέρει σε ότι αφορά τη σωστή, εύρωστη και ορθολογιστική λειτουργία του ΓεΣΥ.

Ταυτόχρονα εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας για την ανηλεή επίθεση που έχει εργολαβικά εξαπολυθεί από συγκεκριμένους κύκλους εναντίον του Προέδρου του ΠΙΣ.

Ο Πρόεδρος του ΠΙΣ έχει εκλεγεί δημοκρατικά και εκπροσωπεί το σύνολο της ιατρικής κοινότητας συμπεριλαμβανομένου του 95% των ιατρών που είναι συμβεβλημένοι με το ΓεΣΥ. Ακόμη και η ελάχιστη ένδειξη πολιτικού πολιτισμού υποδηλώνει ότι αυτό αλλά και οι αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, θα έπρεπε να γίνονται σεβαστές.

Η επίθεση εναντίον του Προέδρου του ΠΙΣ, είναι επίθεση εναντίον της ιατρικής κοινότητας.

Αναμένουμε όπως όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς αρθούν στο ύψος των περιστάσεων ώστε μέσα από τη συνεργασία και τη συλλογικότητα να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες προκλήσεις στον τομέα της υγείας.

Χαιρετίζουμε επίσης τη γραπτή δήλωση του Προέδρου του ΠΙΣ η οποία είναι ξεκάθαρη και δεν αφήνει κανένα περιθώριο που να δικαιολογεί την παράταση των αντιδράσεων.

Απειλή για το ΓΕΣΥ, δεν αποτελεί ο διορισμός του Δρος Πέτρου Αγαθαγγέλου ούτε η θεσμική εκπροσώπηση της ιατρικής κοινότητας στο ΔΣ του ΟΑΥ.

Απειλή για το σύστημα αποτελούν, προβλήματα που παραμένουν ανεπίλυτα και τα οποία καταγράφονται και στις ειδικές σχετικές εκθέσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας και του Επιτρόπου Εποπτείας του ΓεΣΥ και για τα οποία ακόμη δεν έχουμε δει λύσεις.

17 Ιουλίου 2022

 

 

 

 

 

Διαβάστηκε 327 φορές
Print Friendly, PDF & Email

Πολυμέσα