Ο ΠΙΣ στηρίζει το Δ/ντή της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάρειου και αφήνει τον κ. Μάριο Κουλούμα στην κρίση των συνδέσμων που επικαλείται ότι εκπροσωπεί

Inkedmakareio LI

Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) καταδικάζει ως απαράδεκτη την πρόσφατη λεκτική επίθεση που εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου, κ. Μάριος Κουλούμας εναντίον του Διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής στο Μακάρειο Νοσοκομείο, Δρ Αβραάμ Ηλία στον οποίο ο ΠΙΣ εκφράζει την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση του.

Δυστυχώς δεν είναι πρώτη φορά που ο κ. Κουλούμας περιφέρεται σε ΜΜΕ, επιδιδόμενος σε μία συμπεριφορά που έχει πλέον ξεφύγει από το πλαίσιο της προάσπισης των δικαιωμάτων των ασθενών.

Διερωτώμαστε από πού πηγάζει ή/και από που καθοδηγείται η προσπάθεια πόλωσης, η συκοφαντία, οι ύβρεις και η επιμονή του κ. Κουλούμα, κατά παράβαση κάθε κανόνα, να εισαχθεί με το «έτσι θέλω», ενήλικας ασθενής σε παιδιατρικό θάλαμο.

Προφανώς όταν ο κ. Κουλούμας αναφέρεται σε «βασίλεια» και «φέουδα» μιλά για τον εαυτό του και τον τρόπο με τον οποίο ίσως ο ίδιος ενεργεί στην ΟΣΑΚ.

Ο κ. Κουλούμας όφειλε να γνωρίζει τους κανόνες εισαγωγής των ασθενών στους Παιδιατρικούς Θαλάμους και να μην εκθέτει με τη συμπεριφορά του τους συνδέσμους ασθενών τους οποίους θα έπρεπε να τιμά.

Προσωπικές εμμονές και εμπάθειες, δεν εξυπηρετούν ούτε τα δικαιώματα των ασθενών ούτε την υγεία και την κοινωνία ευρύτερα.

Ο ΠΙΣ αφήνει τον κ. Κουλούμα στην κρίση των συνδέσμων ασθενών που επικαλείται ότι αντιπροσωπεύει.

Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος

12 Νοεμβρίου 2021