Ημερίδα στη Λευκωσία: Ο Πολιτισμός ως Αντίδοτο

POLITI 1   POLTI 2

 

 

Να χαρτογραφήσει την μετά πανδημίας εποχή και τις επιπτώσεις της στον άνθρωπο με γνώμονα τον ρόλο και τη λειτουργία του πολιτισμού απέναντι στο καινούργιο περικείμενο της εποχής μας θέτει ως στόχο ημερίδα που διοργανώνεται την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου στη Λευκωσία.

Τη συνδιοργανώνουν το Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας, στο πλαίσιο του Παράλληλου Προγράμματός του, μαζί με τον Ιατρικό Σύλλογο Λευκωσίας-Κερύνειας «Ιπποκράτης». Συντονιστής είναι ο καθηγητής Ιστορίας και Θεωρίας της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Frederick Γιάννης Τουμαζής.

Χαιρετισμούς απευθύνουν ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λευκωσίας-Κερύνειας «Ιπποκράτης» Γιώργος Μιλτιάδου και η πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού Δήμου Λευκωσίας, αντιπρόεδρος της Nicosia For Art και μέλος της επιτροπής του Φεστιβάλ Λεώνη Ορφανίδου.

Σε μία περίοδο που μετράμε ακόμη τις πληγές που άφησε πίσω της η πανδημία του κορονοϊού, αξιοποιούμε τη δύναμη του πολιτισμού ο οποίος θα έρθει να λειτουργήσει ως αντίδοτο και βάλσαμο απέναντι στις επιπτώσεις της κατάστασης που βιώνουμε στην ψυχή, το μυαλό και το σώμα μας.

Οι πιο κάτω επιστήμονες, στο πλαίσιο της ημερίδας, θα αναπτύξουν μέσα από τις εισηγήσεις τους τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους, προσεγγίζοντας τον ρόλο του πολιτισμού στην εποχή που χαράζει μετά την πανδημία.

«Η συμβολή της τέχνης της ιατρικής στον πολιτισμό», Διονύσιος Κόκκινος, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πανεπιστημιακός συνεργάτης του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών.

«Η εξέλιξη του ανθρώπου μέσω του πολιτισμού και αντίστροφα. Μια αναπτυξιακή και θεραπευτική σχέση», Γιώργος Πογιατζής, Ειδικός Ψυχολόγος, Διευθυντής Κέντρου Ψυχολογικής Στήριξης, Διευθύνων Σύμβουλος εταιρείας εφαρμοσμένης ψυχολογίας στο πεδίο των επιχειρήσεων.

«Η τέχνη ως αντίδωρο», Αντώνης Βολανάκης, Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Καλών Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.

 

Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, Τετάρτη 10 Νοεμβρίου, 7μ.μ., 22797979, Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστηκε 244 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09 Νοεμβρίου 2021 15:08
Print Friendly, PDF & Email

Πολυμέσα