ΠΙΣ: Απαράδεκτες οι απειλές και οι ύβρεις εναντίον ιατρών

doctor

 

Μετά λύπης μας παρατηρούμε ότι οι απειλές και οι λεκτικές επιθέσεις κατά ιατρών από άτομα τα οποία αντιτίθενται στους εμβολιασμούς συνεχίζονται.

Ως Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος θεωρούμε απαράδεκτες τις λεκτικές επιθέσεις, απειλές και ύβρεις εναντίον ιατρών.

Καταδικάζουμε έντονα τέτοιες συμπεριφορές, δέκτες των οποίων έγιναν αρκετά μέλη μας όπως ο Πρόεδρος της Παιδιατρικής Εταιρείας Κύπρου και Γραμματέας του ΠΙΣ Δρ Μιχάλης Αναστασιάδης, ο ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης, ο Αντιπρόεδρος της Πνευμονολογικής Εταιρείας Κύπρου Δρ Χάρης Αρμεύτης, ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου Δρ Αβραάμ Ηλία και πολλοί άλλοι οι οποίοι έχουν την αμέριστη συμπαράσταση μας.

Είμαστε βέβαιοι ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν αντιπροσωπεύουν το σύνολο της κοινωνίας των πολιτών, οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία, είτε συμφωνούν είτε διαφωνούν, επιδεικνύουν τον ανάλογο σεβασμό που χαρακτηρίζει ένα πολιτισμένο και δημοκρατικό κοινωνικό σύνολο.

Για ακόμη μία φορά ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος προτρέπει τους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί να σπεύσουν να το πράξουν. Όσοι προβληματίζονται για τυχόν παρενέργειες, είναι σημαντικό να επαναλάβουμε ότι αυτές είναι εξαιρετικά πιο σπάνιες σε σχέση με τις πιθανότητες σοβαρής νόσησης και θανάτου αν κάποιος έρθει σε επαφή με τη νόσο Covid-19.

24 Σεπτεμβρίου 2021

Διαβάστηκε 211 φορές
Print Friendly, PDF & Email

Πολυμέσα