ΗΜΕΡΙΔΑ: «Η αναγκαιότητα της άσκησης σαν εργαλείο πρόληψης και διαχείρισης ασθενειών»

beactive

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Πτυχιούχων Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΠΑ.ΣΥ.Π.Ε.Φ.Α.Α.), σε συνεργασία με τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο (Π.Ι.Σ) διοργανώνει επιστημονική ημερίδα με τίτλο:

«Η αναγκαιότητα της άσκησης σαν εργαλείο πρόληψης και διαχείρισης ασθενειών».

Σκοπός της η ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων, αναφορικά με τον ρόλο της άσκησης στη Δημόσια Υγεία, τον ρόλο της ως πρόληψη ασθενειών αλλά και ως συμπληρωματική θεραπεία.

Η ημερίδα διοργανώνεται, στα πλαίσια της 7ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού #BeActive, η οποία αποτελεί πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προαγωγή του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης σε όλη την Ευρώπη, και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00 στο Ολυμπιακό Μέγαρο.

Οι ομιλητές που θα πλαισιώσουν την ημερίδα είναι:

Εκ μέρους του ΠΑ.ΣΥ.Π.Ε.Φ.Α.Α o Δρ. Χριστόφορος Γιαννάκη. Κλινικός Εργοφυσιολόγος Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Επιστημών Ζωής και Υγείας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Συντονιστής του Διδακτορικού Προγράμματος στην Επιστήμη της Άσκησης και της Φυσικής Αγωγής.

Εκ μέρους του Π.Ι.Σ ο Δρ. Πέτρος Αγαθαγγέλου Πρόεδρος Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου. Ειδικός Καρδιολόγος Πρόεδρος Επιτροπής Ανώτατου Συμβουλίου Υγείας Αθλητών του ΚΟΑ. Μέλος Ιατρικής ομάδας UEFA.

Θα ακολουθήσει συζήτηση μεταξύ του κοινού και τους ομιλητές.

Λόγω των μέτρων για την πανδημία, και της περιορισμένης διαθεσιμότητας θέσεων, οι ενδιαφερόμενοι, θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή μέσω email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. αναγράφοντας το ονοματεπώνυμο τους και το τηλέφωνο επικοινωνίας τους, μέχρι την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου στη 13:00.

pdfΠΡΟΣΚΛΗΣΗ.pdf

pdfΠΡΟΟΓΡΑΜΜΑ.pdf