ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΜΕΛΗ ΠΙΣ : Υποχρεωτικός εβδομαδιαίος έλεγχος με rapid test όλων των εργαζομένων

test

Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος ΠΙΣ ενημερώνει τα μέλη του πως με βάση τον Κανονισμό 2.41 του περί Λοιμοκαθάρσεως (Καθορισμός Μέτρων για Παρεμπόδιση της Εξάπλωσης του ΚορωνοϊούCOVID-19) Διατάγματος (Αρ. 6) του 2021, που εκδόθηκε στις 28.01.2021, «όλοι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό, δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο τομέα, στις Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και οι εργαζόμενοι στην εκπαιδευτική υπηρεσία, υποχρεούνται όπως υποβάλλονται σε εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για τον ΚορωνοϊόCOVID-19 με βάση τις κατευθυντήριες οδηγίες του Υπουργείου Υγείας:

Νοείται ότι, οι εργοδότες οφείλουν να διασφαλίζουν τη συμμόρφωση των εργοδοτουμένων τους με τις πρόνοιες της παρούσας παραγράφου, στη βάση των κατευθυντήριων οδηγιών του Υπουργείου Υγείας .»

Το Υπουργείο Υγείας εξέδωσε σχετικό δελτίο τύπου το οποίο εξειδικεύει την σχετική υποχρέωση και το οποίο μπορείτε να εντοπίσετε ΕΔΩ.

Περαιτέρω, το Υπουργείο Υγείας διευκρίνισε προς τον ΠΙΣ πως η σχετική υποχρέωση αφορά και στους ιατρούς και το προσωπικό τους.

Παρακαλούμε όπως τα μέλη μας εφαρμόσουν την σχετική υποχρέωση.

Τοποθεσίες και ωράριο λειτουργίας μονάδων δειγματοληψίας από 1-7 Φεβρουαρίου 2021 ΕΔΩ.

Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος

31 Ιανουαρίου 2021