21/07/2014 Συνάντηση αντιπροσωπείας του Σ.Ι.Σ με τον Αρχηγό της Αστυνομίας

Πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο γραφείο του Αρχηγού της Αστυνομίας συνάντηση με αντιπροσωπεία του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου. Σε ένα πολύ καλό κλίμα συναντίληψης και συνεργασίας συζητήθηκε το θέμα του Τσαρλατανισμού.

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας ενημερώθηκε διεξοδικά για το σοβαρό και ολοένα διογκούμενο αυτό πρόβλημα, που δυστυχώς και λόγω της οικονομικής κρίσης προσλαμβάνει ανησυχητικές και επικίνδυνες διαστάσεις. Ακολούθως  έγινε ειδική αναφορά και δόθηκαν στοιχεία και τεκμήρια  που αφορούν  μερικές περιπτώσεις που κατά την κρίση του Ιατρικού Συλλόγου μπορεί να στοιχειοθετηθεί παράβαση του Περί Ιατρών Εγγραφής Νόμου, αφού μη εγγεγραμμένοι και αδειούχοι ιατροί και σε μερικές περιπτώσεις ακόμη και άτομα που δεν έχουν καμία σχέση με την ιατρική, ασκούν ιατρικές πράξεις, εκμεταλλευόμενοι με απάνθρωπο τρόπο την  απόγνωση, την  απελπισία, το σωματικό και ψυχικό πόνο σοβαρά πασχόντων και θνησκόντων συνανθρώπων μας και πλουτίζουν σε βάρος τους.

Συμφωνήθηκε να μελετηθούν εκ μέρους της Αστυνομίας οι περιπτώσεις αυτές και να ενημερωθούμε σύντομα για το αποτέλεσμα. Επίσης εκδηλώθηκε και από τις δύο πλευρές η επιθυμία και η αποφασιστικότητα να συμβάλουμε όλοι οι φορείς της κοινωνίας στην καταπολέμηση στο μέγιστο δυνατό βαθμό του εγκληματικού και απάνθρωπου φαινομένου του τσαρλατανισμού στον τομέα της υγείας.

Στο πλαίσιο αυτής της μεγάλης προσπάθειας, ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος πραγματοποίησε ήδη συνάντηση και συζήτησε το θέμα του ιατρικού τσαρλατανισμού  με τους διευθυντές και εκπρόσωπους των Ραδιοτηλεοπτικών Καναλιών, την Ένωση Συντακτών, την Αρχή Ραδιοτηλεόρασης και τον Γενικό Εισαγγελέα. Ως ΠΙΣ  θεωρούμε ότι για να επιτύχει  το δύσκολο αυτό έργο, χρειάζεται απαραιτήτως  η συνεργασία και ο συντονισμός όλων των εμπλεκομένων φορέων της κοινωνίας μας.

Διαβάστηκε 296 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 13 Αυγούστου 2016 13:29
Print Friendly, PDF & Email

Πολυμέσα