17/02/2014 ΓεΣΥ - Συνάντηση εκπροσώπων του Συμβουλίου Ιατρικού Σώματος με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας

Τις ανησυχίες και την αγωνία τους εξέφρασαν τα μέλη του Συμβούλιου Ιατρικού Σώματος (Σ.Ι.Σ.) σε πρόσφατη συνεδρίαση, αναφορικά με το γεγονός ότι δεν έλαβαν μέχρι σήμερα απάντηση στις  επιστολές  που απέστειλαν  στις 26 Ιουνίου 2013 και στις 22 Ιανουαρίου 2014 προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τις οποίες ζητούσαν συνάντηση για συζήτηση θεμάτων που αφορούν  το ΓεΣΥ. 
 
Στόχος του Σ.Ι.Σ. είναι όπως μέσα από ένα εποικοδομητικό διάλογο, βρεθούν οι κατάλληλοι τρόποι και οι πιο αποτελεσματικές πρακτικές, έτσι ώστε το Γενικό Σχέδιο Υγείας να παύσει να είναι, όπως εδώ και πολλά χρόνια επιθυμητός στόχος, αλλά να γίνει επιτέλους πραγματικότητα. Να σταματήσει να αποτελεί προεκλογική υπόσχεση και να καταστεί επιτέλους μια σημαντική προσφορά προς στους πολίτες, έτσι ώστε η πολιτεία να εκπληρώσει μια σημαντική υποχρέωση και μια πολύ σοβαρή δέσμευση που ανέλαβε εδώ και πολλά χρόνια  έναντι των πολιτών, η οποία δυστυχώς παραμένει ανεκπλήρωτη . 
 
Δεδομένης και της αναφοράς του Προέδρου σε συνέντευξη του για μελέτη ενός μεικτού συστήματος υγείας, προσβλέπουμε και αναμένουμε ενημέρωση από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την οποιανδήποτε αλλαγή πλεύσης ή ακόμη και σκέψεων για αλλαγή όσον αφορά σημαντικά και συμφωνηθέντα θέματα  του ΓεΣΥ, αφού θεωρούμε ότι οι ιατροί που θα στελεχώσουν το ΓεΣΥ ως οι κύριοι πάροχοι υγείας, πρέπει να είναι επίσημα ενημερωμένοι αλλά και πρωτοπόροι σε όλες τις φάσεις της συζήτησης μέχρι την τελική εφαρμογή του. Ο ΠΙΣ έχει αποστείλει εκ νέου επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην οποία προσδοκεί στην θετική του ανταπόκριση για συνάντηση. 

Διαβάστηκε 506 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 13 Αυγούστου 2016 12:24
Print Friendly, PDF & Email

Πολυμέσα