11/02/2014 «Υπέρ-μηχανήματα» και «θαυματουργές θεραπείες» που δεν έχουν καμία σχέση με την ιατρική, θέτουν σε κίνδυνο την υγεία του κύπριου ασθενή.

Την έντονη ανησυχία για την υγεία των ασθενών  εξέφρασε το Συμβούλιο Ιατρικού Σώματος (Σ.Ι.Σ), εξετάζοντας για πολλοστή φορά τα ολοένα αυξανόμενα φαινόμενα παρουσίας στα ΜΜΕ «υπερμηχανημάτων», τα οποία υπόσχονται πλήρη διάγνωση και πρωτοπόρα θεραπεία και σε κάποιες περιπτώσεις αποθεραπεία ακόμη και σοβαρών και προχωρημένων ασθενειών, που δεν έχουν σχέση με τις αναγνωρισμένες ιατρικές μεθόδους και πρακτικές. 
 
‘Έγινε συζήτηση για μερικά από τα υπερμηχανήματα που υπόσχονται σύγχρονη διάγνωση  και αποτελεσματική θεραπεία πολλών ασθενειών και παθήσεων κατά τη διάρκεια διήμερης συνεδρίας του Σώματος που διεξήχθη στις 8 και 9 Φεβρουαρίου στην Πάφο. 
 
Το Σ.Ι.Σ αποφάσισε όπως στις περιπτώσεις όπου εμπλέκονται ιατρικοί λειτουργοί να διεξάγεται έρευνα και να λαμβάνονται τα απαραίτητα και ενδεικνυόμενα μέτρα αν διαπιστωθεί και φυσικά  τεκμηριωθεί περίπτωση παράβασης του Κώδικα της  Ιατρικής Επαγγελματικής Δεοντολογίας.
 
Αναφορικά με τις περιπτώσεις που η χρήση τέτοιων «υπερμηχανημάτων» γίνεται από μη εγγεγραμμένους ιατρούς θα προχωρούμε σε καταγγελία στην Αστυνομία για αντιποίηση του ιατρικού επαγγέλματος.
 
Επιπλέον σε σχέση με την προβολή αυτών των μεθόδων θα σταλεί  επιστολή με την οποία θα ζητά συνάντηση  με το Διοικητικό Συμβούλιο  της Ένωσης Συντακτών Κύπρου, για να συνεργαστούμε στην πάταξη αυτού του επικίνδυνου και παρανόμου φαινομένου στο μέγιστο δυνατό βαθμό.
 
Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος θεωρεί την παραπληροφόρηση των ασθενών και την εκμετάλλευση του πόνου των συνανθρώπων μας με στόχο το οικονομικό όφελος, ως πράξη ανήθικη, επικίνδυνη, ανέντιμη και φυσικά παράνομη. 
 

Διαβάστηκε 603 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 13 Αυγούστου 2016 12:12
Print Friendly, PDF & Email

Πολυμέσα