04/09/2013 Ανακοίνωση στα ΜΜΕ για αποφάσεις αναφορικά με καταγγελίες κατά ιατρών

To Συμβούλιο Ιατρικού Σώματος σε συνεδρίασή του την Τρίτη 3 Αυγούστου ανάμεσα σε άλλα θέματα συζήτησε τρεις καταγγελίες εναντίον ιατρών.

Μετά από σοβαρή συζήτηση και αφού λάβαμε υπ’ όψη όλα τα δεδομένα, τα στοιχεία και φυσικά τα πορίσματα των ερευνώντων λειτουργών, καταλήξαμε στην απόφαση να καλέσουμε δύο ιατρούς στην επόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου, οι καταγγελίες εναντίον των οποίων αφορούσαν αντιδεοντολογική προβολή και χρήση ειδικότητας ή εξειδίκευσης που δεν δικαιούνται σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες να ασκούν. Με την απόφασή μας αυτή επιβεβαιώνουμε για μια ακόμη φορά ότι δεν θεωρούμε την καταδίκη του οποιουδήποτε συναδέλφου αυτοσκοπό και ταυτόχρονα επιδεικνύουμε αποφασιστικότητα να πατάξουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό το δυσάρεστο και αντισυναδελφικό αυτό φαινόμενο. Παράλληλα στέλνουμε το μήνυμα ότι στην περίπτωση που κρίνουμε και σύμφωνα με τη νομική συμβουλή την οποία πάντοτε λαμβάνουμε σοβαρά υπ’ όψη, ότι μπορούμε να στηρίξουμε και κυρίως να τεκμηριώσουμε υπόθεση αντιδεοντολογικής προβολής ή χρήση ειδικότητας από ιατρό που δεν την κατέχει, δε θα διστάσουμε να προχωρήσουμε σε πειθαρχική δίωξη.

Για την τρίτη περίπτωση που αφορούσε αυτεπάγγελτη διερεύνηση για  αντιδεοντολογική, αλόγιστη και επικίνδυνη συμπεριφορά εναντίον ασθενών, αποφασίσαμε ομόφωνα την παραπομπή του καταγγελλόμενου ιατρού  στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Παράλληλα επιθυμούμε να γνωστοποιήσουμε ότι στην προηγούμενη συνεδρίασή μας αποφασίσαμε να παραπέμψουμε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο συνάδελφο μετά από αυτεπάγγελτη διερεύνηση με την κατηγορία για εφαρμογή αμφιλεγόμενων και μη εγκεκριμένων από  αρμόδια σώματα  ιατρικών μεθόδων θεραπείας.

Διαβάστηκε 290 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 13 Αυγούστου 2016 11:48
Print Friendly, PDF & Email

Πολυμέσα