26/06/2013 Επιτροπή Ευημερίας

Τρόπους για ενδυνάμωση της Επιτροπής Ευημερίας του ΠΙΣ εξέτασαν τα μέλη της σε πρόσφατη συνεδρία που διεξήχθη στα γραφεία του Συλλόγου στη Λευκωσία. Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν τρόποι αύξησης της ρευστότητας του ταμείου ευημερίας των ιατρών καθώς και τρόποι διαμόρφωσης και θεσμοθέτηση συγκεκριμένων κανονισμών οι οποίοι θα διέπουν τη λειτουργία του ταμείου.

Επιπλέον, κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης οι οποίες είναι πλέον διακριτές και έχουν κτυπήσει την πόρτα της πλειοψηφίας των συμπολιτών μας, αφού η ανεργία, παρ΄ όλες τις προσπάθειες του κράτους, μεγαλώνει και οι μισθοί των εργαζομένων συνεχώς συρρικνώνονται.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δρ. Γεώργιος Μηλιώτης ανέφερε ότι λόγω της οικονομικής κρίσης, τα προβλήματα του τομέα της υγείας έχουν οξυνθεί δημιουργώντας δύσκολες καταστάσεις για μια σημαντική μερίδα των μελών του Ιατρικού Συλλόγου.

Η Επιτροπή Ευημερίας έχει συσταθεί για να βοηθά, στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων του ΠΙΣ, τα μέλη του ιατρικού κόσμου που έχουν ανάγκη. Ο Πρόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής θα επεξεργαστούν και θα καταθέσουν συγκεκριμένο πλαίσιο προτάσεων στο Συμβούλιο Ιατρικού Σώματος για συζήτηση.

Διαβάστηκε 315 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 13 Αυγούστου 2016 11:42