15/04/2013 Ευάλωτες Ομάδες

Η Εκτελεστική Επιτροπή του Συμβουλίου του Π.Ι.Σ. σε πρόσφατη έκτακτη συνεδρία και ύστερα από διεξοδική συζήτηση και ανάλυση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας και οι συμπολίτες μας, αλλά και ύστερα από μια ενδελεχή μελέτη των αποτελεσμάτων των δράσεων που ανέλαβε ο Π.Ι.Σ. και τα μέλη του για την ανακούφιση των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού θα ήθελε να αναφέρει τα ακόλουθα:

  1. Ο ΠΙΣ εκφράζει την ικανοποίησή του για τη μαζική ανταπόκριση των μελών του σε προηγούμενη έκκλησή του για μείωση της αμοιβής της ιατρικής επίσκεψης σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και καλεί για μια ακόμη φορά τα μέλη του να συνεχίσουν να δείχνουν ιδιαίτερες ευαισθησίες στις οικονομικές δυνατότητες των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού τιμώντας το ιατρικό λειτούργημα.
     
  2. Ο ΠΙΣ έχει τροχειοδρομήσει σειρά συναντήσεων με το Σύνδεσμο Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων, το Σύνδεσμο Κλινικών Εργαστηρίων και τον Παγκύπριο Φαρμακευτικό Σύλλογο για μελέτη και κατάρτιση ολοκληρωμένου πλαισίου βοήθειας και μείωσης του κόστους των προσφερομένων από τα μέλη τους υπηρεσιών.
     
  3. Ο Π.Ι.Σ. καλεί τους συμπολίτες μας να επικοινωνούν με τους θεράποντες ιατρούς τους και να συζητούν μαζί τους την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα και είμαστε σίγουροι ότι θα τύχουν της ανάλογης ανταπόκρισης.
     
  4. Ο Π.Ι.Σ. θεωρεί ότι το δικαίωμα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη θα πρέπει να είναι καθολικό για όλους τους πολίτες. Ο μόνος τρόπος για να μπορέσει το κράτος να παρέχει ολοκληρωμένη και σωστή ιατροφαρμακευτική φροντίδα στους πολίτες του είναι με την εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας. Ο Π.Ι.Σ. καλεί την κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας να εφαρμόσουν τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις και να επισπεύσουν τις προσπάθειές τους για την εφαρμογή του ΓεΣΥ. Η κατάσταση της Υγείας όπως διαμορφώνεται τον τελευταίο καιρό επιβάλει όσο ποτέ άλλοτε την αναγκαιότητα εφαρμογής του ΓεΣΥ που είναι και ο μόνος τρόπος για επίλυση των πολλαπλών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τομέας της Υγείας.
Διαβάστηκε 496 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 13 Αυγούστου 2016 11:36
Print Friendly, PDF & Email

Πολυμέσα