02/01/2013 Συμμετοχή Ιδιωτών Ιατρών στις Επιτροπές Ειδικών Ιατρών του Υπουργείου Υγείας

Είναι με μεγάλη έκπληξη μας που διαβάσαμε πρόσφατα σε άρθρο στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος», σημείο της έκθεσης της Γενικής Ελέγκτριας, στο οποίο αναφέρεται ότι εξακολουθούν σε συγκεκριμένες επιτροπές ειδικών ιατρών να μην συμμετέχουν ιδιώτες ιατροί. Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η δικαιολογία που δόθηκε στην Γενική Ελέγκτρια από τις εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες ήταν ότι δεν είχαν δοθεί οι σχετικοί κατάλογοι από τον ΠΙΣ.

Δια της παρούσης, θα θέλαμε να γνωστοποιήσουμε ότι ο ΠΙΣ από το 2008 έχει αποστείλει στο Υπουργείο Υγείας τους σχετικούς καταλόγους με εκπροσώπους για όλες τις ειδικότητες σχετικά με τις επιτροπές των ειδικών ιατρών. Μετά από αίτημα του Υπουργείου Υγείας τον Φεβρουάριο του 2012, ο Σύλλογος έχει αποσταλεί ανανεωμένο κατάλογο. Επιπλέον ο εν λόγω κατάλογος αποστάληκε ξανά στο Υπουργείο Υγείας στις 26 Μαρτίου 2012. ύστερα από παράπονα από συγκεκριμένες Ιατρικές Επιστημονικές Εταιρίες ότι δεν προσκαλούνταν από το Υπουργείο.
    
Θα θέλαμε να παρακαλέσουμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και αρμοδίους να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους και να μην επιρρίπτουν άδικα ευθύνες στον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο, με στόχο να καλύψουν τα δικά τους λάθη ή/και παραλήψεις.

Ο ΠΙΣ ήταν και είναι πάντα στην διάθεση όλων των αρμόδιων αρχών Υγείας με στόχο την διασφάλιση της ομαλής παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους ασθενείς μας.

Διαβάστηκε 584 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 13 Αυγούστου 2016 11:33
Print Friendly, PDF & Email

Πολυμέσα