19/09/2012 Ιατρικές Χρεώσεις - Ασφαλιστικές Εταιρίες

Την παγιοποίηση των χρεώσεων των ιατρικών πράξεων για το έτος 2012, αποφάσισε να εισηγηθεί  το Συμβούλιο Ιατρικού Σώματος, κατά την διήμερη συνεδρία του που διεξήχθη στην επαρχεία Αμμοχώστου.

Πιο συγκεκριμένα τα μέλη του Σ.Ι.Σ λαμβάνοντας υπόψη τη δεινή θέση στην οποία βρίσκεται η κυπριακή οικονομία και τους δύσκολους καιρούς που περνά γενικότερα η κοινωνία, αποφάσισε όπως προτείνει κατά τις διαπραγματεύσεις με τις Ασφαλιστικές Εταιρίες, τη διατήρηση των χρεώσεων των Ιατρικών πράξεων στα επίπεδα των προηγούμενων ετών.

Επιπλέον, ο ιατρικός κόσμος λαμβάνοντας υπόψη την υπάρχουσα κρίση διατηρεί ήδη τις ίδιες χρεώσεις των ιατρικών πράξεων για τα τελευταία τρία χρόνια, επιβαρυνόμενος τις οποιεσδήποτε αυξήσεις επιβλήθηκαν από την άνοδο των τιμών σε άλλα αγαθά και υπηρεσίες. Ως εκ τούτου ο ΠΙΣ προτίθεται να εισηγηθεί στις Ασφαλιστικές Εταιρίες να εξετάσουν το ενδεχόμενο αναπροσαρμογής του ύψους των ασφαλίστρων, το οποίο είχε αυξηθεί κατά την εν λόγω χρονική περίοδο.

Η συζήτηση για τον  καθορισμό των χρεώσεων των ιατρικών πράξεων με τις Ασφαλιστικές Εταιρίες θα ξεκινήσει σύντομα και θα αφορά το 2013 και  αφού πρώτα προηγηθεί σοβαρή ανάλυση των οικονομικών δεδομένων που θα διαμορφωθούν, στο πλαίσιο  των  αναπόφευκτων  οικονομικών μέτρων που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση.1-

Διαβάστηκε 326 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 13 Αυγούστου 2016 11:28
Print Friendly, PDF & Email

Πολυμέσα