28/06/2012 2η Εκπαιδευτική Kατασκήνωση (Career camp)

Διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία η 2η Εκπαιδευτική κατασκήνωση στην Κύπρο. Η Εκπαιδευτική κατασκήνωση (Career camp) είχε θέμα την Ιατρική και διοργανώθηκε από τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου σε συνεργασία με τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο.

Η 3ήμερη εκπαιδευτική κατασκήνωση πραγματοποιήθηκε από τις 13 – 15 Ιουνίου 2012,  στο χωριό Αγρός και σε αυτή έλαβαν μέρος 26 μαθητές,  ηλικίας 15-17 ετών, από όλες τις πόλεις της Κύπρου. Στόχος της εκπαιδευτικής κατασκήνωσης ήταν να βοηθηθούν οι νέοι οι οποίοι επιθυμούν να γίνουν Ιατροί,  να αποφασίσουν κατά πόσο το συγκεκριμένο επάγγελμα τους ταιριάζει.

Στην εκπαιδευτική κατασκήνωση συμμετείχαν ως εκπαιδευτές, Ιατροί από διάφορες ειδικότητες και Σύμβουλοι Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Το πρόγραμμα της εκπαίδευσης περιελάμβανε εργαστήρια, διαλέξεις και παρουσιάσεις με θέματα όπως: η αναλυτική περιγραφή της Ιατρικής Επιστήμης, των ειδικοτήτων της και των συνθηκών εργασίας του Ιατρού. Επίσης, έγινε ενημέρωση για τις σπουδές στην Ιατρική σε διάφορες χώρες. Επιπρόσθετα, οι συμμετέχοντες, με τη βοήθεια γιατρών από διάφορες ειδικότητες, δούλεψαν ομαδικά στο χειρισμό ιατρικών περιστατικών.

Τη πρώτη ημέρα της εκπαιδευτικής κατασκήνωσης, ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του ΠΙΣ Δρ. Γιώργος Ποταμίτης και ο Διοικητικός Λειτουργός του ΠΙΣ, κος Χρίστος Ξενοφώντος παρουσίασαν στοιχεία που αφορούσαν την εξελικτική ιστορία του Ιατρικού επαγγέλματος καθώς και τα σημαντικότερα στοιχεία που θα πρέπει να γνωρίζουν οι μαθητές σε σχέση με τις σπουδές αλλά και την λειτουργία του ιατρικού επαγγέλματος.     

Κατά την διάρκεια της δεύτερης ημέρας της εκπαιδευτικής εκδρομής, εκπρόσωποι από την Χειρουργική, την Ακτινολογική την  Παιδιατρική και την Καρδιολογική Εταιρία παρουσίασαν στους παρευρισκομένους πληροφορίες και στοιχεία που αφορούν την ειδικότητά τους και αφού χώρισαν σε ομάδες τους μαθητές  τους βοήθησαν να επιλύσουν διάφορα     case studies τα οποία τέθηκαν ενώπιον τους.

Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής κατασκήνωσης πραγματοποιήθηκε την τρίτη ημέρα επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την λειτουργία του. Eπισκέφθηκαν επίσης την Καρδιολογική Εντατική Μονάδα, τα Εργαστήρια Επεμβατικής Καρδιολογίας (Καθετηριασμών), τους Θαλάμους Νοσηλείας, το Ακτινολογικό Τμήμα και συγκεκριμένα τον Μαγνητικό και Αξονικό Τομογράφο. Επίσης, τους έγινε ενημέρωση από τον Ιατρικό Διευθυντή Δρ. Νικολαΐδη Ευαγόρα και τον Υπεύθυνο της Μονάδας εντατικής θεραπείας Δρ. Κυπριανού Θεόδωρο.

Τα σχόλια από τους συμμετέχοντες και τους γονείς τους ήταν πολύ  και ενθαρρυντικά και θετικά και αφορούσαν γενικά την όλη διοργάνωση. Οι συμμετέχοντες ήταν πολύ ενεργοί και συμμετείχαν με μεγάλο ενθουσιασμό καθ΄όλη τη διάρκεια του προγράμματος.  Όλοι οι συμμετέχοντες έχουν κρατήσει επικοινωνία μεταξύ τους και η εκπαιδευτική κατασκήνωση ήταν η αρχή μιας φιλίας μεταξύ αυτών των 26 νέων ανθρώπων απ’  όλη την Κύπρο.     

Τέλος ο ΠΙΣ θα ήθελε να εκφράσει θερμές ευχαριστίες προς τους εκπροσώπους των Επιστημονικών Εταιριών Δρ. Ξενοφώντος Άδωνη (Χειρουργική εταιρία), Δρ. Τζιακούρη Σιακαλή Χρύσα (Ακτινολογική εταιρία), Δρ. Σκορδή Νίκο (Παιδιατρική εταιρία) και Δρ. Γεωργίου Παναγιώτα (Καρδιολογική Εταιρία) καθώς και σε όλους τους εμπλεκόμενους ιατρούς για τις πολύτιμες γνώσεις που προσέφεραν απλόχερα και ανιδιοτελώς στους μαθητές.

Διαβάστηκε 326 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 13 Αυγούστου 2016 11:26
Print Friendly, PDF & Email

Πολυμέσα