Καρδιολογική Εταιρεία: Αποφεύγετε επισκέψεις σε ιατρεία - νοσοκομεία για εξετάσεις ρουτίνας

 

covidkardiol

Μετά την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην οποία τίθεται η δημόσια υγεία και στην Κύπρο λόγω της μετάδοσης του ιού COVID -19, η Καρδιολογική Εταιρεία Κύπρου ενημερώνει ότι:

-Οι ασθενείς που νόσησαν, σύμφωνα με τα δεδομένα που καταγράφηκαν σε χώρες που ήδη επλήγησαν από την πανδημία του ιού, εκτός από τις κύριες εκδηλώσεις της νόσου που κυρίως προσβάλλει το αναπνευστικό, είχαν και σοβαρές επιπτώσεις από το καρδιαγγειακό σύστημα.

- Ασθενείς με καρδιαγγειακά νοσήματα έχουν υψηλότερο κίνδυνο σοβαρής εκδήλωσης της ασθένειας και θανάτου.

Η ΚΕΚ προτρέπει άτομα με υποκείμενα καρδιαγγειακά νοσήματα:

-να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις,

-να αποφεύγουν τις συναθροίσεις, να περιορίζονται στο σπίτι τους και σε περίπτωση συμπτωματολογίας να επικοινωνούν τηλεφωνικώς με τον θεράποντα ιατρό τους για οδηγίες,

-εκτός από τις επείγουσες καταστάσεις, προτρέπονται να αποφεύγουν τις επισκέψεις σε ιατρεία και νοσοκομεία για εξετάσεις ρουτίνας,

-   να αποφεύγουν επαφές με άτομα που θεωρούνται υψηλού κινδύνου για την μετάδοση του ιού. Τονίζεται ότι σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα , τα παιδιά νοσούν ηπιότερα αλλά μεταδίδουν την νόσο.

-   για συνταγογραφήσεις ρουτίνας να εξυπηρετούνται τηλεφωνικώς και να λαμβάνουν τις απαραίτητες προφυλάξεις κατά την προσέλευση σε φαρμακεία.

Όλοι με ατομικό αίσθημα ευθύνης θα πρέπει να συνεργαστούμε για το συλλογικό όφελος και τον έγκαιρο περιορισμό της μετάδοσης της νόσου. Μας αφορά όλους και είμαστε όλοι σε θέση με τη στάση μας να περιορίσουμε την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας.

Διαβάστηκε 388 φορές
Print Friendly, PDF & Email

Πολυμέσα