ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΙΣ: «Τα πρώτα κρούσματα του νέου κορωνοϊού – SARS-CoV-2, στην Κύπρο

 

cov

 

Ύψιστες προτεραιότητες αποτελούν η έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση κοινού και επαγγελματιών υγείας, όπως επίσης και η μέγιστη προσοχή στην προσπάθεια αναχαίτισης της διασποράς του νέου κορωνοϊού –SARS-Cov-2, που πλέον βρίσκεται εντός των πυλών, με την επιβεβαίωση των δύο πρώτων κρουσμάτων στην Κύπρο.

Τα μέτρα που έχει αποφασίσει κι έχει λάβει η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας και ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), για το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, είναι προς τη ορθή κατεύθυνση και τα πρωτόκολλα για τη διαχείριση των στενών επαφών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, πρέπει να τηρηθούν και να εφαρμοστούν αυστηρά.

Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος, θεωρεί εξίσου σημαντική την άσκηση του θεσμικού του ρόλου, ως προς την αναχαίτιση του αχρείαστου πανικού αλλά ταυτόχρονα και της άδικης και ατεκμηρίωτης στοχοποίησης ασθενών, ευρύτερα.

Είναι δε, απαράδεκτος ο οποιοσδήποτε διασυρμός, ασθενή που έτυχε να είναι επαγγελματίας υγείας, ο οποίος με επαγγελματική ευσυνειδησία και επιστημονική γνώση και αξιοπρέπεια, ήταν και είναι στην πρώτη γραμμή φροντίζοντας τους ασθενείς του. Ο ίδιος είχε τηρήσει όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες.  

Ο «κανιβαλισμός» πρέπει επιτέλους να σταματήσει και να επικεντρωθούμε όλοι στις προσπάθειες περιορισμού της εξάπλωσης του ιού.

 

Διαβάστηκε 223 φορές
Print Friendly, PDF & Email

Πολυμέσα