Ετοιμότητα Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου και Επιστημονικών Εταιρειών, να συνδράμουν στη διαχείριση της κατάστασης με το νέο κορωνοϊό

test covid examination blood

Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) και εκπρόσωποι των άμεσα εμπλεκόμενων Επιστημονικών Εταιρειών πραγματοποίησαν την Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2020, έκτακτη σύσκεψη για σκοπούς συντονισμού, σε σχέση με το ζήτημα του νέου κορωνοϊου.  

ΠΙΣ και Επιστημονικές Εταιρείες διαβεβαιώνουν την ετοιμότητα τους να συμβάλλουν στη σωστή και αποτελεσματική διαχείριση στο μεγάλο αυτό ζήτημα που άπτεται της δημόσιας υγείας, όταν κι εφόσον χρειαστεί. Ήδη έχουν προχωρήσει στην κοινοποίηση προς όλα τα μέλη τους, των οδηγιών και συστάσεων του Υπουργείου Υγείας όπως επίσης και των συμβουλών προς τους πολίτες, των οποίων οι ανησυχίες είναι εύλογες.

Με αφορμή τα όσα βλέπουν το φώς της δημοσιότητας ο ΠΙΣ καλεί το κοινό να μην πανικοβάλλεται αλλά να ενημερώνεται σωστά επιλέγοντας αξιόπιστες πηγές πληροφόρησης όπως είναι οι αρμόδιες αρχές του κράτους, εξουσιοδοτημένα πρόσωπα, επιστήμονες, θεσμικά όργανα της ιατρικής κοινότητας.

Σε ότι αφορά την ιατρική κοινότητα τόσο ο ΠΙΣ όσο και οι Επιστημονικές Εταιρείες τηρούν ανοιχτά κανάλια επικοινωνίας με τα μέλη τους, ενημερώνοντας τους σχετικά για τις εξελίξεις και την επικαιροποίηση των σχετικών οδηγιών πρόληψης και αντιμετώπισης και γενικά της όλης διαχείρισης.

Σημαντικό μήνυμα προς τους πολίτες και το οποίο περιορίζει μετάδοση του ιού σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος είναι το εξής:

«Εάν έχετε συμπτώματα κρυολογήματος ή γρίπης, να ΜΕΝΕΤΕ στο σπίτι και να ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΑΜΕΣΑ με τον γιατρό σας. ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ χώρους συνάθροισης και ΜΗΝ ΣΠΕΥΔΕΤΕ απροειδοποίητα σε νοσοκομεία και ιατρεία.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του ΠΙΣ στο σύνδεσμο: https://cyma.eu/2017/index.php/2016-06-11-08-13-31/item/394-erotiseis-apantiseis-apo-tin-paidiatriki-etaireia-kyprou-gia-ton-neo-koronoio

Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος και οι Επιστημονικές Εταιρείες, διαβεβαιώνουν τις αρμόδιες κι εξουσιοδοτημένες αρχές του κράτους ότι η ιατρική κοινότητα της Κύπρου, είναι σε ετοιμότητα για να συνδράμει εάν κι εφόσον χρειαστεί.

Διαβάστηκε 568 φορές
Print Friendly, PDF & Email

Πολυμέσα