Εγκύκλιος προς Επαγγελματίες Υγείας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σχετικά με το νέο κορωνοϊό

 

covid19ff

 

Αντιμετώπιση ύποπτων κρουσμάτων λοίμωξης (COVID-19) από τον νέο κορωνοϊό


Με βάση την εξέλιξη της επιδημίας και τη εμφάνιση κρουσμάτων με δευτερογενή μετάδοση σε χώρες εκτός Κίνας, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης, η αποτελεσματική διαχείριση ύποπτων περιστατικών προϋποθέτει την συμμετοχή και την συνεργασίας σας. Παρακαλούμε όπως ακολουθούνται οι οδηγίες που έχουν σταλεί από τις Ιατρικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας από την αρχή της επιδημίας και οι οποίες επισυνάπτονται εκ νέου.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ιδιαιτέρως όπως αφιερώνετε χρόνο στους ασθενείς που επικοινωνούν μαζί σας τηλεφωνικώς και ξεκαθαρίζετε το ταξιδιωτικό ιστορικό τους τις τελευταίες 14 μέρες από την εμφάνιση των συμπτωμάτων τους. Σε περίπτωση που έχουν ταξιδέψει τις τελευταίες 14 μέρες από την εμφάνιση των συμπτωμάτων τους σε χώρες όπου υπάρχει συνεχιζόμενη μετάδοση στην κοινότητα όπως Κίνα, Δημοκρατία της Κορέας, Ιαπωνία, Βόρεια Ιταλία (Βενέτο-Βενετία, Λομβαρδία-Μιλάνο) και Ιράν ή οποιαδήποτε άλλη χώρα που υποδειχθεί από τις Ιατρικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας ανάλογα με την εξέλιξη της επιδήμιας, τότε και μόνον τότε να επικοινωνήσετε με το 1420.

Σε κάθε άλλη περίπτωση παρακαλείσθε όπως αντιμετωπίζετε τα περιστατικά σας με τον συνήθη επαγγελματικό σας τρόπο.

pdfΜέτρα_ελέγχου_και_πρόληψης_της_διασποράς_του_νέου_κορωνοϊού_σε_χώρους_παροχής_υπηρεσιών_υγείας.pdf

pdfΟδηγίες_προς_Επαγγελματίες_Υγείας_για_αντιμετώπιση_ύποπτων_κρουσμάτων_COVID-19_σε_χώρους_Πρωτοβάθμιας_Φροντίδας_Υγείας.pdf

pdfΟρισμός_Κρούσματος.pdf

pdfΠαραπεμπτικό_Δελτίο_δήλωσης.pdf

Διαβάστηκε 1173 φορές
Print Friendly, PDF & Email

Πολυμέσα