ΜΕ ΒΑΘΥΤΑΤΗ ΘΛΙΨΗ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΚΛΕΚΤΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΨΥΧΙΑΤΡΟ ΑΝΔΡΕΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

 

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος αποχαιρετά με βαθύτατη θλίψη τον εκλεκτό ψυχίατρο Ανδρέα Δημητρίου, ο οποίος κηδεύεται την Πέμπτη 19/09/24 στις 04:00μμ, από τον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέα στο Στρόβολο.

Ο Δρ Δημητρίου αποτέλεσε μέλος του Συμβουλίου Ιατρικού Σώματος (ΣΙΣ) του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου και Γραμματέας από το 1991 μέχρι και το 1998.

Γεννήθηκε στο Φρέναρος τον Απρίλιο του 1943 και με υποτροφία σπούδασε ιατρική στην Σοφία. Στη συνέχεια απέκτησε την ειδικότητα της ψυχιατρικής στην Αγγλία όπου και εργάστηκε. Το 1979 εγκαταστάθηκε στην Κύπρο και εργοδότηθηκε στις Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας όπου άσκησε τα καθήκοντά του με σθένος και ζήλο φθάνοντας στη θέση του διευθυντή Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας.

Τιμήθηκε στις 22 Ιουνίου 2006 για τις υπηρεσίες που προσέφερε και τη συμβολή του στην αναβάθμιση της ψυχικής υγείας του λαού και το Μάρτιο του 2016 από την Ψυχιατρική Εταιρεία Κύπρου ως αναγνώριση για την προσφορά του στην ψυχιατρική της Κύπρου.

Καθόλη τη διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας υπήρξε πρωτοστάτης για τις εξαρτήσεις και τη δημιουργία των κέντρων απεξάρτησης και διετέλεσε ιδρυτικό μέλος του Παγκύπριου Αντιναρκωτικού συνδέσμου με 20 χρόνια προσφοράς!

Το Συμβούλιο Ιατρικού Σώματος του ΠΙΣ εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Διαβάστηκε 121 φορές
Print Friendly, PDF & Email

Πολυμέσα